Las leyes

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (782 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 26 de marzo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Argument
Mirall trencat és una novel·la dividida en tres parts, que narra el principi i el final d'una família, els Valldaura-Farriols, que representen un temps i un país concret.

La primerapart, formada per divuit capítols, té una funció de presentació tant pel que fa als personatges com pel que fa a l'escenari, per tant la narració de fets i esdeveniments hi són predominants. Espresenten els fundadors de la família: Teresa Goday i Salvador Valldaura, personatges que pertanyen a un món burgès. Comença amb un embolic per part de la Teresa per l'assumpte de la venta d'una agulla sevaper ajudar la seva antiga família, de la qual el seu marit, Nicolau, no en sap res.
Mor aquest i la Teresa es casa amb en Salvador Valldaura, que havia tingut una relació amb una violinista que es vasuïcidar. En Salvador compra una torre a sant Gervasi amb un jardí enorme i tenen una filla, la Sofia.
Els Valldaura tenen una finca a Vilafranca i la Teresa no vol que en Salvador la vengui a unamic de la família, en Joaquim Berguedà.
El temps passa. En Salvador mor i la Sofia creix i es casa amb l'Eladi Farriols, que resulta que té una filla d'una altra relació, però la parella adopta lanena com si fos seva. Aquests creixen junts amb els fills de la parella, el Ramon i en Jaume en torn de la seva institutriu, la Rosa.
La segona part, estructurada en vint-i-un capítols, no explica tantels fets externs i es centra més en la intimitat dels personatges.
Ena aquesta part la relació de l'Eladi i la Sofia és desastrosa: ell té relacions amb les minyones i ha envellit força.
l'Eladiés enganyat per la Rosa, la qual està ressentida per la mala relació amb el matrimoni d'en Ramon i la Maria. Llavors els va a buscar a la platja on estiuegen però fa una revisió de la seva vida i tornaenrera. Decideix que quan tornin els dirà la veritat: que són germans. Tots dos veuen la seva vida enfonsada.
La Maria es suïcida tirant-se damunt del llorer, farta de tantes pressions.
La...
tracking img