Las llaves de casa

Páginas: 7 (1530 palabras) Publicado: 17 de abril de 2013
Les Claus de casa
ACTIVITATS

1.- Com reacciona en Paolo quan entra a l’habitació de la noia amb paràlisi cerebral i no l’entén? Quina sensació et produeix a tu, no poder-te entendre ni comunicar-te?
Es queda mirant-la i no li diu res perquè no la entén.
Hem sentiria impotent al no poder comunicar-me, ni expressar-me, ni comprendre el que volen dir els altres. Quan anem a altres països i nosabem el seu idioma per poder-nos comunicar, ho fas a traves de gestos, però tot i així hem sentiria impotent.


2.- Quin tipus de discapacitat té en Paolo, és paralític cerebral? Quina n’és la causa? Com ha estat la seva vida fins que es sotmet a aquesta prova mèdica? Descriu les característiques que manifesta en Paolo pròpies de la paràlisi cerebral. Quines altres discapacitats manifesta enPaolo?
Té una lesió cerebral. Durant el part, van sorgir complicacions i el van tindre que treure amb fòrceps i d’aquí la lesió. La mare va morir quan va néixer el Paolo i, el pare es va espantar quan els metges li van dir que el nen naixeria amb problemes i l’abandona i queda a càrrec dels seus tiets.
El Paolo manifesta una discapacitat física i mental, porta un audiòfon, li costa parlar, laseva mobilitat es reduïda i s’ajuda amb un bastó, el seu to muscular es baix, baveja freqüentment, té imprecisió en l’articulació de fonemes, té trastorns de coordinació i equilibri i dificultat per realitzar moviments fins.






3.- Quina relació hi ha entre Paolo i Gianni? Per que acompanya en Paolo a realitzar les proves? Des de fa quan de temps que no el veia? Com canvien els seussentiments al llarg de la relació? Com el descriu per telèfon a la seva dona? Que li recorda sempre en Paolo? Com viu la seva responsabilitat com a pare, és autoritari? És permissiu? En Paolo posa al seu pare a prova en més d’una ocasió: quan i perquè? (anomena dues ocasions). Comenta la reacció de l’enfonsament del pare i què creus que passa al final?
Són fill i pare. Dos persones des d’un primermoment desconeguts i en el viatge a Alemanya poc a poc van començant a tenir una relació de pare i fill.
Els tiets truquen al Gianni per explicar-li que el viatge a Alemanya per realitzar-se les proves, els metges li han dit que es millor que vagi ell com a pare, perquè es possible obtenir millor resultats, també per agafar-se confiança i compartir coses.
Des de que va néixer no va voler veure’l,perquè tenia por de saber quin tipus de discapacitat tenia el seu fill.
De menys a més relació. Al principi en Gianni totes les coses que li passa amb en Paolo són noves i, poc a poc va entenent i comprenent la falta que li fa al seu fill com a pare i com a suport per la seva vida, degut a les dificultats d’aquest.
Descriu al Paolo d’una manera positiva, efectiva i sentint-se molt orgullós de lamanera que es el seu fill.
El Paolo sempre li recorda al seu pare que no li ajudi, que no l’acompanyi, que el deixi sol, vol ser un nen gran, autònom i independent, com un nen de la seva edat.
Gianni es una persona permissiva, li deixa fer el que vol al Paolo, no sap dir-li que no, cedeix a tot el que vol el nen i aquest fins i tot li pren el pèl i posa a prova al seu pare en molts moments. Unade les vegades es quan estan en l’hospital i li estan fent una prova i fa fora de l’habitació al Gianni, no el vol amb ell. Gianni, davant la rotunditat del nen cedeix sense dir res. Una altra vegada es quan van en el cotxe els dos i en Paolo toca el clàxon repetidament, sense fer cas a les ordres del Gianni de que pari. Constantment el nen posa a prova al pare, perquè sàpiga el que es estar ambuna persona com ell, amb paràlisi cerebral.
El Gianni s’enfonsa perquè se sent impotent de veure al seu fill d’aquesta manera i no poder fer més per ell. En aquests dies que ha passat amb el seu fill, es dóna compte que en Paolo necessita molta dedicació i temps i penso que al Gianni li bé tot gran i no es veu capacitat per atendre al seu fill com es mereix.


4.- Explica la relació d’en Paolo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Caso Las Llaves Polvo
  • 7 llaves caso Renault Nissan
  • Ensayo de caso jabon las llaves
  • las llaves
  • llaves
  • La llave
  • llaves
  • Llave

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS