Las videoconsolas en el desarrollo infnatil

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (780 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 12 de diciembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
SITUACIÓ

En la situació que descriuré, podrem aplicar gran part dels continguts estudiats en l’assignatura de la Psicologia del Desenvolupament 1.
Ens trobem en el menjador d’una casa, a on, unatarda de pluja, l’Anna i l’Arnau, uns nens molt actius de 8 anys, avorrits per no poder sortir a jugar al carrer, es disposen a jugar amb la videoconsola Wii.
El joc que han triat, és un videojoc deplataformes, inclòs a la Wii Fit (joc que es juga conjuntament amb la Wii Balance Board, una taula que calcula la pressió que s’exerceix sobre ella, i està pensat per a jugar i fer exercici a lavegada).
Els nens es converteixen en unes boles que estan posades sobre unes plataformes basculants a on hi ha diversos forats; l’objectiu és que les boles entrin als forats, sense sortir-ne ni caure dela plataforma; si ho aconsegueixen passen al següent nivell, més difícil.
L’Anna i l’Arnau, ja en la segona infància, es disposen a jugar amb una classe de joc amb dues vessants: el joc mogut i el jocsotmès a regles. El primer, perquè interactuen amb el seu propi cos sobre la “balance board”, i el segon perquè saben que el joc té unes regles: no anar ràpid, equilibrar el pes, entrar les boles alsforats...
Per una altre banda, el joc, per tots dos nens, facilita la socialització dels menors, podem aplicar la teoria sociocultural de Vygotski, els nens en el seu desenvolupament psicològicestan interactuant en el moment històric i cultural, en una societat a on els aparells electrònics prenen avantatge sobre altres jocs tradicionals, són els jocs del moment. Els nens a més tenen unacomunicació entre ells, gestos, mirades, riures, que donen lloc a aquesta interacció social.
Posats ja dins del joc, una de les coses més importants, és que els nens han de manternir el seu equilibri,dominar-lo, per tal de que les boles caiguin a dins dels forats i no fora de la plataforma; estan treballant amb la lateralitat (Gessell) i amb la coordinació del moviment (Bernstein).
La lateralitat...
tracking img