Latin Trabajo

Páginas: 3 (672 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2015

Escipió l'Àfrica.

(Scipione detto anche l'Africano)




Josefina Camaño
4t ESO C
Optativa Llatí





1. Fitxa tècnica:
País i any: Itàlia, 1971
Durada: 114 minuts
Direcció i guió: Luigi MagniFotografia: Arturo Zavattini
Interprets: Marcello Mastroianni, Vittorio Gassman, Silvana Mangano, Ruggero Mastroianni, Turi Ferro i Woody Strode.

















2. Qüestions:
2. La pel·lícula presental'enfrontament entre dos personatges antagònics, tant personalment com socialment. Consultant enciclopèdies, manuals d'història romana o Internet investigueu les biografies d'Escipió l'Africà i de Catóel Censor, i quins eren els moviments socials de la Roma republicana que ells representaven.
Escipió estava en contra de Anníbal, que fou un general cartaginès, i Cató treballava per Aninbal.Finalment Escipió va vèncer a Anníbal a la famosa batalla de Zama (202 a.C.)
Un enfrontament va ser quan Escipió l'Àfrica va aconseguir el transport d'una flota de Sicília a Àfrica de soldats romans, i Catóho havia de supervisar. Cató s'oposava al desembarcament a Àfrica i es va enfrontar amb el procònsol. La manca de disciplina de les tropes i les despeses extravagants que va produir el trasllat vanprovocar les queixes de Cató que va tornar a Roma per denunciar al senat la prodigalitat del general i va aconseguir que hi fos enviada una comissió de tribuns per investigar, però Escipió fou absolt3.Cerqueu informació sobre els actors protagonistes, dos grans de la interpretació a Itàlia: Marcello Mastroianni i Vittorio Gassman.
Marcello Mastroianni: Va ser un actor italià nascut el 28de setembre de 1924 a Fontana Liri (regió del Latium) a Itàlia, i mor de càncer el 19 de desembre de 1996 a París. L'any 1948 es va casar amb l'actriu Floriana Clarabella i va tenir una filla. Actoritalià per excel·lència, segurament el més cèlebre del món del cinema internacional dels tres decennis que segueixen la Segona Guerra Mundial.
En el cinema va de papers menors i molt secundaris...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TRABAJO DE LATIN
  • TRABAJO DE LATIN
  • Trabajo De Latin
  • Trabajo latín
  • Trabajo De Latín
  • Trabajo de latin
  • Trabajo de latin
  • trabajo del latinismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS