Latin

Páginas: 6 (1265 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2012
Els romans es consideraven a si mateixos el poble més religiós de la terra. Es troba expressada una emoció espiritual o unes creences que fonamentessin els ritus, malgrat que aquests fossin escrupolosament observats, es basava pràctica ritual i en la pertinença a la comunitat.
Una religió d'Estat : La religió romana ha estat definida com "un conjunt de ritus codificats curosament i practicatsd'acord amb un pla estrictament comunitari, destinats a traduir i suscitar una visió del món. La base de la religió romana, a diferència d'altres com el cristianisme o l'Islam, no són les creences, la fe o les emocions, sinó la pràctica ritual i la pertinença a la comunitat política.
El principal en el sistema polític es l'home mascle i adult; les dones, els infants i els esclaus tenen un paperpassiu. Es permetia als no ciutadans, estrangers residents o esclaus, practicar la seva religió i tenir els seus temples, sempre que fos fora del pomerium, el recinte sagrat de la ciutat, i no ho fessin de manera escandalosa.
La religió es caracteritzava per un gran conservadorisme: s'introdueixen novetats -déus, rituals, sacerdots-, no per això s'abandonen els antics costums , es mantenen en èpocaclàssica molts elements arcaics. Extrem formalisme en ritus, si es produïa error o oblit en una oració o sacrifici el ritual s'invalidava.
Quan parlem de Deús podem dir que la religió romana és politeista: els déus són innombrables i protegeixen les accions humanes i naturals amb un ànim que arriba a extrems sorprenents. En canvi en la tradició romana, a diferència de l'antropomorfisme grec tanacusat, les divinitats apareixen més aviat com a forces despersonalitzades, per bé que la influència grega acabarà per modelar el panteó dels principals déus romans.
Els sacerdots romans eren els dipositaris i gestors de la tradició i del culte religiosos. A diferència d'altres religions, no formaven una casta consagrada en exclusiva al culte religiós sinó que són uns ciutadans com els altres, toti que elegits amb uns criteris imposats per la tradició, però sense haver de tenir normalment un saber teològic especial. Actuaven com a moderadors de la vida política i eren un factor clau en les lluites polítiques, normalment a favor de la conservació del poder en mans de les elits, atès el seu propi origen. La majoria dels sacerdocis eren vitalicis però solien ser col·legiats. El rex sacrorum,les vestals i els flàmens eren escollits pel pontífex màxim. Els pontífexs, els àugurs i els decèmvirs o quindecímvirs per als afers sagrats eren elegits per cooptació, és a dir pels mateixos membres que componien els col·legis; tot i així primerament el pontífex màxim i més endavant els altres van passar a ser elegits per un sistema complex: quan es produïen vacants per defunció, els altresmembres nominaven una breu llista de candidats, de la qual se'n seleccionaven els necessaris per cobrir les places en uns comicis tributs especials.
Els principals sacerdocis de la religió romana eren: Pontífexs ,Rex sacrorum ,Flàmens ,Vestals,Decèmvirs, Àugurs, Harúspexs.
Quan parlem de ritus, van ser tres els mitjans principals que servien per vehicular la relació entre els déus i els homes,tant en la religió pública com en la privada: Les oracions, els sacrificis, els auspicis (presos pels àugurs).
L'oració; Hom es dirigia als déus per suplicar-lo que li concedissin allò que volia per mitjà d'una oració. En una religió politeista ,en què cada acció humana o natural quedava sota la potestat d'un déu diferent, calia adreçar la pregària a la divinitat a qui pertocava la demanda. Devegades no era segur quin era el déu corresponent i aleshores es deixava indeterminat o hom s'adreçava a diversos déus, a voltes fins i tot a tots els déus. L'oració començava per invocar el déu pel seu nom, sovint amb els seus epítets. A continuació se li suplicava els favors més o menys específics que se'n volia obtenir: bones collites prosperitat per a la pàtria o la família, l'amor de la persona...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Latin
  • Latín
  • Latin
  • Latinos
  • latin
  • Los Latinos
  • Latín
  • latin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS