Laura a la ciutat dels Sants

Páginas: 11 (2532 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2013
1a PART
Laura es una jove de Barcelona sense pares, que es casa amb Tomàs, l´hereu dels Muntanyola i amb ell se´n va a viurer a Comarquinal, on ell es molt conegut.
Alli, tot el poble espera l´arribada de Tomàs amb la seua dona. La Teresa, germana de Tomàs observa a laura amb deteniment i la tracta amb frealtat perque ella serà l´ama de la casa i per a ella Laura es una estranya.
En arribar,Laura escriu a la seua cosina i li conta que tot va bé pero l´unic que li fa mala impressió es la germana del seu marit i la boira humida del vespre.
Teresa anà a casa del seu oncle Llibori per contar-li amb tot detall l´arribada de la forastera.
Tot el poble rumoretja sobre Laura, mentres que ella sommia amb la seua nova situació.
Al dia seguent el matrimoni, se´n van a passetjar perComarquinal i Tomàs li conta a la seua dona tots els “xismes” i rumors del poble i ella li diu que no vol saber res de la vida dels demés. Mentres passetgen tot el poble els observa i els saluda. De cami es troben amb mossèn Joan, un capellà d´alli que li promet a la Barcelonina ensenyar-li tots els paratges i ella acepta; a tot aço, Tomàs li diu a la seua dona que mai s´ajuntarà amb eixe capella perque ésun lladre...etc.
Laura desolada no vol saber res més de ningú i li diu que l´unic que l´importa son ells dos.
Al dia seguent van anar a casa del senyor Llibori Terra Negra a dinar i va coneixer-lo a ell i a la seua familia: a la Beatriu filla del germà ja mort del Llibori, a l´Angèlica , Ventura a Jaume l´hereu de la casa. També va anar a sopar a casa de de l´oncle Joanet i alli va saber delcas de la tia Madrona, germana de Joanet.
Pero Laura té un sentiment que fa que les llagrimes se li salten dels ulls, ella pensa que és feliç pero té un sentiment d´incomprensió ja que sent que les quince mil animes de Comarquinal son molt diferents a ella que va amb la sinceritat per davant.A les hores ella té un sentiment d´esperança de ser feliç.
La semana seguent, Tomàs no va tindre temps dequedar-se amb la seua dona en el “racó intim” que ella havia elegit per als dos...i a la Laura li sembla que ho te tot pero que no té res.
Laura decidi parla amb la seua cunyada, aquella dona que ja l´envetjava amb totes les seues forçes, sense que Laura ho savera.
Al temps seguent, la Barcelonina va fer la seua vida a Comarquinal i va tindrer que ser molt forta ja que la seua naturalitat i forçaconfrontaven amb la mansuetut de les dones de Comarquinal.
La laura era criticada per la Teresa, la qual no permetria que entre elles haguera mes confiança ja que si era així era com si anara perdent terreny.
Així i tot, tots ajudaren a engruixir la murada de calúmnies que es formava entorn a Laura.
Els dijous, la Barcelonina s´ajuntava amb les sues amistats que intentaven imitar-la enaquelles vesprades on la Barcelonina brillava com una estrel·la mentres que la Teresa sentia que la Laura ja era l´única mestressa dels Muntanyola.
Un dijous d´eixos, quan van acabar la reunió, Laura i Teresa quedaren a soles i la Barcelonina li va dir a la seua cunyada que volia que foren amigues i esta es va sinceran amb Laura i li va dir que sentia no haver conegut cap home . De sobte Tomàs entrà icomença a parlar-li molt mal a la seua germana i va fer que esta es sentira menyspreada. Amb aço, el matrimoni es va posar a discutir i Laura es va donar comter de que no coneixia prou al seu marit i que a més no l´estimava.
Les tertulies de cada vesprada a Comarquinal, van deixar el tema de Tomàs i la seua dona a part quan es va saber que esperaven un fill i es començà a parlar de Jaume, l´hereudels Terra Negra, que va quedar desheretat per casar-se en contra de la opinió familiar, amb la filla del enterramorts.
Mentres tant, el mon de la Barcelonina es tancava cada vegada més, ja no li preocupava atraure al seu marit i este se´n anava mes sovint a Barcelona mentres la seua dona quedava sola e indiferent.
La Beatriu, un dia s´apropà a casa de la Laura diguent-li que pasava per alli,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants
  • Laura a la ciutat dels sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS