Laura a la ciutat dels sants.

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 12 (2948 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 30 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
Laura a la ciutat dels sants
Miquel Llor

Núria Serra Molas – 2n BAT B
Llengua Catalana – 18 nov. 2011

Resum de la primera part del llibre
La Laura és la protagonista de la novel·la ‘’Laura a la ciutat dels sants’’, és una noia que prové de Barcelona, és orfe i fins aleshores ha viscut amb la seva cosina Maria i la seva tieta Amèlia. Arriba a la ciutat de Comarquinal després de conèixeren Tomàs i establir una relació amb ell, en Tomàs és un noi de classe alta. En Tomàs sembla estar totalment de Laura.
La parella es van conèixer en una celebració d’una amiga que tenen en comú. En Tomàs es va fixar en ella des d’un primer moment ja que Laura té una gran bellesa i un gran somriure. Aquell dia van ballar junts i sembla ser que es van fixar l’un amb l’altre. En Tomàs era un noiadinerat i amb molt poder familiar, en canvi ella era tot el contrari, pobre i sense cap mena de fortuna. Tomàs va veure que ella era la dona que buscava.
Després del viatge des de Barcelona arriben a Comarquinal, on es quedaran a viure a casa d’en Tomàs. Allà els esperen els membres de la seva família com la germana d’en Tomàs, la Teresa, la filla de l’oncle Llibori Terra Negre, l’Angelina, i l’hereude la casa en Jaume. És una arribada que provoca molt de enrenou ja que tots els vilatans del poble en parlen i comenten com és la noia nova que s’ha casat amb en Tomàs, ‘’la forastera’’. Laura dona una imatge de bellesa a tots aquells que topen amb ella en la seva arribada.
Laura se sent una mica desplaçada ja que per ella és un lloc nou i molt diferent a Barcelona, però a la vegada creu queaviat s’acostumarà a ell.
Aviat sorgirà un entrebanc, però, la germana d’en Tomàs i cunyada de Laura, Teresa. Aquesta no accepta del tot l’arribada de la dona d’en Tomàs, creu que aquesta voldrà apoderar-se de les riqueses ja que és pobre i que la voldrà fer fora de casa, ja que la Teresa viu amb ells. Sent gelosia cap a la seva nova cunyada, veu que ha trobat una parella i a més a més és una noiaguapa i amb moltes virtuts, segons en Tomàs.
La Teresa visitarà l’oncle Llibori per a explicar-li l’arribada de la noia i a l’hora les pors de que aquesta intenti apoderar-se de la fortuna. Li explica com és Laura i l’oncle Llibroi li fa veure que això no ha de passar i que si passés ell s’encarregarà de solucionar-ho.
Després d’instal·lar-se la Laura i en Tomàs decideixen fer un tomb per lapetita ciutat. Laura vol passejar ja que creu que Comarquinal és un lloc tranquil, i a la vegada vol estar a soles amb el Tomàs, rodejada d’arbres i aquell aire pur que es respira allà. Mentre passegen en Tomàs aprofita per explicar-li algunes petites històries de la població i la relació que hi ha entre els veïns.
Tothom observa a Laura al passar i ella veu que és molt probable que es facincomentaris despectius sobre ella ja que ve d’una família pobre. De fet el què li retreuen des del primer moment és la seva pobresa. La noia es sent una mica desplaçada ja que no esta acostumada a tot allò però a la vegada creu que s’hi acostumarà en mesura que passi el temps.
Els ciutadans de Comarquinal van plens de comentaris respecte a la parella, no entenen com en Tomàs, venint de la famíliaMuntanyola, una família tant adinerada, s’hagi pogut casar amb una noia tan simple de Barcelona. Però a l’hora veuen a Laura una noia bella i que sap el què vol.
La primera persona a la que escriu és a la seva cosina Maria i a aquesta li explica que està molt bé en aquell lloc, viure en aquella casa tan gran era com un somni per ella, amb aquells mobles i tot tan perfecte… També li diu que Comarquinalés molt maco, encara que molt tranquil comparat amb Barcelona, però sempre esta ple de boira. Per altre banda també li comenta la petita rivalitat que ha sorgit amb la seva cunyada Teresa. Escriurà dos cops a Maria, i en el segon seguirà dient-li que ella és feliç al costat de l’home que s’ha casat, cosa que portava buscant feia tant de temps.
La Laura intenta acomodar-se a la seva nova vida i...
tracking img