Laura A La Ciutat Dels Sants

Páginas: 8 (1900 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2012
Treball Laura en la ciutat dels Sants.

1.
Tenint en compte el moment en que es va publicar l’obra, és normal que es crees un gran escàndol entorn a aquesta. L’obra tracta temes com ara l’adulteri, prou mal vist en l’època i molt més si es tracta d’una dona qui el duu a terme. Laura és un personatge molt independent i culte, cosa que trencava amb tots els cannons d’una dona d’aquella època.Amb aquests aspectes, és comprensible l’escàndol que va provocar l’obra.
2.
- Laura:
[...]” El meu pare va ensenyar-me de tenir horror a manar i a ser manada”
”[...] Cert que preferiria dormir o morir-se o pensar coses agradables o escoltar l’andante de la sisena, o rellegir la invocació a l’ànima de Malherbe, que el pare li recitava quan havia begut xampany i de la qual ha oblidat unaestrofa.”
Filla de un idealista modernista Aquí podem observar el tipus d’educació donada per el seu pare a la Laura, inspirant-li cert amor per les arts antigues.
“[...]Prou sé que és difícil frenar les llengües. I no és que la gent d’aquí sigui pitjor que l’altra; la repressió ens fa com un llevat d’hipocresia i ens fa ser més amables i dissimulats.”
“[...]ni menys que hi hagués cap dona proupoc escrupolosa per a vestir-s’hi [...]”
La Laura sempre intenta reivindicar la seva voluntat però l’entorn no l’hi permet.
Al final, La Laura fuig a un convent Francès en busca de la felicitat, allà ensenya a nens a no caure en temptacions, té temps lliure per dedicar-se a allò que l’hi agrada, com ara, la lectura, tot i així, se’n adona que no és feliç.
-Tomàs:
El seu pare mor quan ell tenia15 anys.
“ [...]“Aquell minyó de trenta anys, amo absolut del patrimoni dels Muntanyola”[...]
“[...] En Tomàs havia reprès les grans caceres amb els amics. A part d’aquesta activitat, esmerçava la resta de temps a donar cops d’ull ben dirigits als simples treballs agrícoles tardorals de les seves propietats i aclarir els comptes dels masovers. “
Es veu reflectida l’actitud d’home de la casa ihereu d’un gran patrimoni.
“[...] ÉS insòlit que una dona llegeixi el diari[...]”
“[...] Al pis, els serveis són més cars, però es té l’avantatge que podeu retenir les cambreres tota la vetlla, lliure de les «infidelitats» obligatòries del saló general.”
El rol entre home i dona és important en l’obra, ja que els homes tenien més llibertat en les relacions de parella i no eren pas jutjats perla gent del voltant, en canvi les dones eren mal vistes si cometien adulteri o si estimaven algú més jove que elles, com en el cas de la Teresa amb el Pere.
-Teresa: “[...] Amb tot l’ordre i la severitat que varen ensenyar-li la mare, la padrina, les ties i una avia remota [...]”
” [...] i com la meva germana és de motlle antic” [...]
“La Teresa se’n va sense fer soroll. La seva mà reseca, desenyora que no desdenya de feinejar com una minyona, mà de verge de quaranta anys, gira el pestell i tanca darrere seu amb suavitat conventual”
Aquí podem observar l’educació que va rebre la Teresa, basada en la forma tradicional i el concepte de dona per suplir les necessitats del home.
“Ens ve d’aquest fons de sexualisme mal reprimit...”
“[...]però es fa càrrec del sentiment de gelosia”[...]Aquí es pot observar la repressió sexual que sent la Teresa per el seu amor no consumat amb en Pere. El sentiment que sent la Teresa per en Pere provoca el menyspreu cap a la Laura, i el desig que té per venjar-se d’ella i enfonsar-la, ja que la considera una rival en la seva relació amb el Pere.
Anul·lació: La Teresa s’anul·la sota cada ordre i caprici del seu germà.
Auto immolació: LaTeresa no pot contindré el seu desig sexual. Un moment on es plasma aquest fet és quan olorant la copa d’on ha begut en Pere, es talla i sagna.
- Beatriu: “[...] i la Beatriu, la neboda pobra, han contribuït a la decoració de la casa Terra Negra, a còpia de nuar quilòmetres de fils: milers d’hores en què les noies, dins les aules humides dels convents mansuets, coven tota mena de fantasies i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants
  • Laura a la ciutat dels sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS