Laura A La Ciutat Dels Sants

Páginas: 7 (1679 palabras) Publicado: 5 de enero de 2013
La Laura es una jove de Barcelona sense pares, que es casa amb Tomàs, l´hereu dels Muntanyola i amb ell se´n va a viure a Comarquinal, on ell es molt conegut .
Alli, tot el poble espera l´arribada del Tomàs amb la seva dona. La Teresa, la germana del Tomàs tracta la Laura amb despreci perquè ella serà l´ama de la casa.
En arribar, la Laura escriu a la seva cosina i li explica que tot va bé peròl’únic que no li agrada es la germana del seu marit i la boira humida del vespre.
La Teresa va anar a casa del seu oncle Llibori per explicar-li l´arribada de la forastera.
Tot el poble parla sobre la Laura, mentres que ella somia amb la seva nova situació.
Al dia següent el matrimoni, se´n van a passejar per Comarquinal i el Tomàs li explica a la seva dona tots els rumors del poble i ellali diu que no vol saber res de la vida dels demés. Mentres passegen tot el poble els observa i els saluda. De cami es troben amb el mossèn Joan, un capellà d’allí que li promet a la Barcelonina ensenyar-li tots els paisatges i ella accepta i el Tomàs li diu a la seva dona que mai s´ajunti amb aquest capella perquè és un lladre...
La Laura molt trista no vol saber res més de ningú i li diu quel’únic que l´importa son ells dos.

Al dia següent van anar a casa del senyor Llibori a dinar i la Laura va conèixer a tota la seva família: a la Beatriu filla del germà ja mort del Llibori, a l´Angèlica , Ventura a el Jaume l´hereu de la casa. També va anar a sopar a casa de de l´oncle Joanet i allí va saber lo de la tia Madrona, germana del Joanet.

Però la Laura té un sentiment que fa que lesllàgrimes se li saltin dels ulls, ella pensa que és feliç però té un sentiment tristos ja que sent que les quinze mil persones de Comarquinal son molt diferents ja que ella va sempre amb la sinceritat per davant.

La setmana següent, Tomàs no va tindre temps de quedar-se amb la seva dona en el “racó íntim” que ella havia elegit... i a la Laura li sembla que ho te tot pero que no té res.
La Lauradecidí parlar amb la seva cunyada, aquella dona que ja l´envejava amb totes les seves forces, sense que Laura ho sàpigues.
Al cap d’un temps, la Laura va anar fent la seva vida a Comarquinal i va tindre que ser molt forta ja que la seva naturalitat confrontava amb la caràcter de les dones de Comarquinal.

La Laura era criticada per la Teresa, la qual no permetria que entre elles hagués mesconfiança ja que si era així era com si anés perdent terreny.

Els dijous, la Laura s´ajuntava amb les sves poques amistats que intentaven imitar-la en aquelles tardes on la Barcelonina brillava com una estrella mentres que la Teresa sentia que la Laura ja era l´única mestressa dels Muntanyola.
Un dijous d´aquests, quan van acabar la reunió, la Laura i la Teresa van quedar a soles i laBarcelonina li va dir a la Tresa que volia que fossin amigues i aquesta es va sinceran amb Laura i li va dir que sentia no haver conegut cap home . De sobte el Tomàs entrà i comença a parlar-li molt malament a la seva germana i va fer que la Tresa es sentis menyspreada. Amb això, el matrimoni es va posar a discutir i la Laura es va donar comte de que no coneixia prou al seu marit i que a més nol´estimava.

Les xarrades de cada tarda a Comarquinal, van deixar de parlar de el Tomàs i la seva dona fins quan es va saber que esperaven un fill i es va començà a parlar de Jaume, l´hereu dels Terra Negra, que va quedar desheretat per casar-se en contra de la opinió familiar, amb la filla del enterramorts.

Mentres tant, la Laura es tancava cada vegada més, ja no li preocupava atraure al seu marit ieste se´n anava mes sovint a Barcelona mentres la seva dona es quedava sola.

Al arribar el part, tota la família es decepcionà perquè va ser una nena i no un nen, influït Tomàs, pero per a la seva dona, aquella nena era la més bonica del mon.

Tomàs havia deixat de desitjar a la seva dona, ja que esta ja no cridava l´atenció dels homes de Comarquinal .
Però per a la Laura, la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants
  • Laura a la ciutat dels sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS