Laura

Páginas: 3 (729 palabras) Publicado: 18 de abril de 2010
Pràctica 1. L'EVOLUCIÓ DEL PROCÉS D'INTEGRACIÓ EUROPEA

1. Quins van ser els motius que van donar lloc al naixement de la primera de les Comunitats Europees, la CECA?

Després de dues GuerresMundials, Europa va quedar destrossada. Jean Monnet un Francés que sabia que s’havia de parar que cada 20 anys hi hagués una guerra així com abolir els imperis (exe: Indies a UK), sabia que s’haviend’unir les projeccions. Fer alguna cosa en comú. Monnet necesitaba un instrument per tot això, un recolzament. Qui? Schuman. Robert Schuman era el Ministre d’assumptes exteriors a França. Com arepresentant de França, tenint el suport d’Alemanya va decidir posar en comú la producció d’acer (1950) i carbó suportat per una institució conjunta. Monnet va explicar totes les possibilitats i la que va sortirprimera endavant va ser una: l’energia. Europa necesitaba reconstrucció perque estava destrossada i per això havien de produir energia. També havien de compartir recursos. Els països que segueixenson: Italia, Bélgica, Holanda i Luxemburg.
Aquests cuatre amb França i Alemanya crean la CECA (Comunitat Económica del Carbó i l’acer) i es plasma en el Tractat de Paris de 1951.

Quin tipusd’organització internacional es va escollir en la creació de la CECA?
Es tractava d’una Alta Autoritat comuna, encarregada del funcionament de tot el sistema, composta per personalitats independentsdesignades sobre bases paritàries pels Governs, elegit en comú acord un president. Les decisions de l'Alta Autoritat eren executives a França, a Alemanya i als altres països adherents.

2. Per que s’hi vanadherir uns estats europeus i d’altres no? Raona les respostes.
Els estats que optaven a l’adhesió de la CECA havien de ser estats europeus i democràtics. Espanya per exemple es trobava en unadictadura i per tant no era possible.

3. Quin és el mètode què proposa el Sr Schuman per realitzar la Unitat Europea?

- Establir i aplicar un pla de producció i d'inversions

- La creació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura
  • Laura.
  • laura
  • Laura
  • Laura
  • lauro
  • Laura
  • Laura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS