Le Decian Pi

Páginas: 6 (1420 palabras) Publicado: 13 de enero de 2013
Súper Pi

Els seus amics li deien Pi |
Xavier Mínguez Dibuixos d´Ada García |

Xavier Mínguez
<< Els seus amics li deien Pi>>
Dibuixos de Ada García
Tàndem edicions -València ,1996
Reedició a Bromera . Alzira , 2012
Impresssió en blanc i negre
A partir de 10 anys , 2n i 3r cicle de primària
112 pàgines . Preu paper 8,95 eurosXavier Mínguez ( València , 1970 ) , és un escriptor valencià molt prolífic
així amb 20 anys, publica els seus primers llibres : Que la punta d´un paraigua,
dintre de narrativa i de poesia Llibre de Danae , Premi Soltici 1990 de Manises .
Sobretot , escriu llibres per a infants i joves , encara que també conrea la narrativa
per adults.
.
Llicenciat en Filologia Catalana perla U.V. , on imparteix com a docent ,classes de Didàctica de la Llengua i Literatura , havia exercit molts anys com a periodista . Ha treballat amb regularitat , sobretot des de Dones amant i 10 exercicis de fidelitat amb què va rebre el Premi Josep Pasqual i Tirado (2002),Lumare , Premi Samaruc (2003) , passant per :La sabateta de vidre , El retorn de Ferdinan ,El ball de les estàtues ,Rondalla del princep que s´avorria … , fins que , recentment acaba de guanyar el 18é Premi de Literatura Eròtica La Vall d´Albaida (2011) , amb una obra per adults, La flor de Hanako i el de Guillem Cifre de Colonya (2012)per Amanda i la Companya dels Montres .
Ens trobem davant d´un dels primers llibres de l´autor, escrit en 1996 . Al text
s´uneix els dibuixos de la il-lustradora AdaGarcía , molts peculiars i oberts , les quals recreen un personatge fresc , natural i expontani , Maria Pilar , Pi , al llarg
d´un sol dia , però que és ple d´emocions diferents i proporcionen un realisme propi al relat . Resta encara dir que la tasca de l´il-lustradora comença en 1985 , col-laborant amb diverses editorials , és clar, els seus dibuixos fets en la obra , Alícia al país de laxocolata , Premi Empar de Lanuza , però també escrit per l´autor , on es demostra de forma evident , el treball conjunt , al llarg dels anys .
No hem d´oblidar que s´ha de treballar , per part de tots els involucrats en donar vida a un llibre i en benefici del lector literari , perquè llegir és benefiçios per a, la persona ,la seua maduració dins de qualsevol etapa de la vida ,tasca iconcepte tengut molt present per Xavier al llarg de la seua feina literaria .



És amb el relat de aquesta història senzilla , Els seus amics li dien Pi ,on Xavier Mínguez , entra en el realisme , la fantasia i la imaginació dels xiquets .
El fil conductor , una xiqueta un poc tímida , menudeta , molt desperta i curiosa que dona vida als objectes que l´envolten i imaginant històries sobreel que veu o escolta . Tan mateix , aquesta narració es desenvolupa en un sol dia molt especial , amb moltes activitats , com el de qualsevol menut. Així podem conéixer la seua familia , els pares i els germans , els seus companys de classe , Marc ,Joan , Natalia , Susanna ,Mario que tan l´agrada i de qui está enamorada , però està convençuda que no té res a fer amb ell i els professors deles assignatures durant el dia . El seu professor li ha demanat una tasca molt especial .
El bon ritme i la curiositat es manté al llarg del llibre , un concurs de dibuix , una baralla , una declaració d´amor , la visita al metge i imaginant-se les vides de la gent : << un home amb un bigot enorme com un domador de lleons >> o una << dona gran amb cabells blancs molt elegantcom una fada bona >> .
Amés a més al llarg d´un dia , Súper Pi , viu en la narració situacions on es posen de manifest els canvis biologics propis de l´adolescencia ,tot amb un llenguatge a la mida dels lectors .

Doncs cal tenir en compte , d´una part , és un dels seus primers llibres , aquí Xavier Mínguez, ens apropa la perspectiva dels menuts on es sent molt còmode , ja...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • deci
  • Yo Deci
  • Deci
  • pi pi
  • El Pi
  • PI
  • Yo Decido, Tú Decies
  • que es el pi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS