Legislacion Española

Páginas: 2 (387 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2011
ESPANYA

La Constitució Espanyola de 1978 va establir un sistema descentralitzat on les Comunitats Autònomes i les Entitats Locals estan dotades d'autonomia per a la gestió dels seus interessos,(art. 148.1 C.E. i art. 149.1 C.E.). En matèria d'infrastructures i transports, la Constitució Espanyola i els Estatuts d'Autonomia han anat delimitant les respectives competències sobre la base delscriteris de territorialitat i interès general. En síntesi, l'Estat és competent de les infrastructures d'interès general o que afectin a més d'una Comunitat Autònoma; mentre que en matèria de transport,l'Estat és competent de l'aeri i, respecte de les restants maneres, quan afecti a més d'una Comunitat Autònoma. Les Comunitats Autònomes són competents de les infrastructures que l'Estat no hagideclarat d'interès general situades al seu territori, així com del transport que no excedeixi del seu àmbit territorial, amb l'excepció del transport aeri.
En matèria d'urbanisme i ordenació delterritori (Art. 148.1.3º), les Comunitats Autònomes tenen competència exclusiva, encara que concurrent. Aquestes competències han estat assumides pels seus respectius Estatuts d'Autonomia. L'Estat manca, enprincipi, de la competència sobre aquestes matèries, encara que la Constitució li atribueix títols competencials que incideixen de manera rellevant en aquests àmbits.
A més, s'ha de tenir en compteque entre les competències i funcions de les Entitats Locals, figuren el transport públic de viatgers, la promoció i gestió d'habitatges, la protecció del medi ambient i de la salubritat pública, ila recollida i tractament de residus, conformement al que es disposa pels articles 25, 26 i 36 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local.

La vigent Lleiestatal de Sòl (Text refós aprovat per Reial decret Legislatiu 2/2008, de 20 de juny), conté importants principis i tècniques específiques connectades amb la mobilitat.

El Govern va adoptar en 2007...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La legislacion colonial española
  • derechos reales en la legislacion española
  • La prescripción en la legislación española
  • Legislación Universidad Española
  • Trabajo legislacion española de protección a la infancia
  • Condominio, definición según legislación española
  • Registro De Entidades Religiosas En La Legislación Española
  • Legislacion española

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS