Lepra y botulismo

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (895 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 12 de septiembre de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
El botulisme

• Agent responsable: Bacteri anomenat Clostridium botulinum. Aquest bacteri viu normalment al terra o a l'aigua, però les seves endòspores poden contaminar aliments crus abans dela seva recol·lecció o de ser sacrificats.


• Cicle d’infecció: després d'ingerir aliment que conté neurotoxina produïda pel bacteri, la toxina pot entrar al cos humà de tres maneres:
oper la colonització del tracte digestiu pel bacteri en els nens (botulisme infantil) o adults (toxèmia intestinal adult),
o per la ingestió de la toxina en els aliments (botulisme d'origenalimentari)
o per la contaminació d'una ferida pel bacteri (botulisme per ferides).
*transmissió de persona a persona de botulisme no es produeix.


• Símptomes: la paràlisi sol començaramb els músculs de la cara i després s'enfila a les extremitats.
En casos greus, la paràlisi dels músculs es basa en els de la respiració i causa insuficiència respiratòria. A la llum d'aquestacomplicació potencialment mortal, tots els casos sospitosos de botulisme són tractats com emergències mèdiques i de salut pública.


• Tractament: La majoria dels pacients de botulisme infantilrequereixen cures en un hospital. L'únic fàrmac actualment disponible per tractar el botulisme infantil és la globulina immune intravenosa botulisme d'éssers humans (BIG-IV o BabyBIG). BabyBIG va serdesenvolupat pel tractament de botulisme del lactant i del Programa de Prevenció en el Departament Estatal de Salut Pública.
La insuficiència respiratòria i la paràlisi que ocorren amb elbotulisme greu poden requerir que un pacient estigui connectat a un respirador durant setmanes, a més de cures intensives mèdiques i d'infermeria. Després de diverses setmanes, la paràlisi milloralentament. Si el botulisme es diagnostica a temps, la ferida pot ser tractada mitjançant la inducció de immunitat passiva que bloqueja l'acció de la toxina que circula a la sang. Això pot evitar que els...
tracking img