les cendres del cavaller

Páginas: 20 (4777 palabras) Publicado: 18 de enero de 2015

Les Cendres del Cavaller
L´autor, Joanot, al sentir acostar-se el final dels seus dies escriu una carta al Senyor Martí Joan de Galba. En la carta li diu que vol que el Tirant lo Blanc sobrevisca i que siga cuidat com ell l´ha cuidat. En la carta també conta tota la seua vida tal com la va viure per demostrar-li que en el Tirant hi havía escenes d'ella.
Comença relatant com son pare lihavía fet cridar per anar a servir al rei Alfons. Enn la seua casa sempre havia ambient de cavalleria, son pare havia ser adobat cavaller pel rei Marti.
"ixen del port de valència direcció Siciclia. Els espies del rei enviats des de sicília a nàpols deien que la reina joana s'estava morint, alfonso era el fill de la reina. Galceran era el fill primogènit i havia deixat les seues terres i la seua donaper a fer-se càrrec del patrimoni de la família. El sempre se les havia donat de ric i es preocupava molt del seu aspecte físic. Van ser a cavall fins al port de valència. van ser en l'embarcació mes xicoteta Santa Caterina. A l'arribar a mallorca els arribe la notícia de la mort de la reina joana i l'hereu de la corona napolitana pas al traïdor Renan dánjou."

El viatge fins Nàpols fou molttranquil, els mariners anaven molt confiats en la victòria i es passaven el dia contant històries bèliques passades sense preocupar-se per la batalla. Un dia quan ja estaven prop de Nàpols el pare de Joanot li va fer cridar per a contar-li que pensaba cambiar el testament i deixar-li a ell tots els bens familiars. Joanot va pedir a son pare que el tornase a pensar i després parlarien.
van arribar asicília a la cort d'alfonso. No coneixia al rei però si a la seua dona la reina maria, Era una dona fosca arrugada i malagradosa però el rei tènia una bellesa esponerosa i altiva. maria era germana de juan segon de castella. Al pare de joanot no li agradava que el rei no li demanara consell. pensava que no tènia estratègia de guerra. Es van trobar jaime de vilaragut que era el segon fill del baród'olocau i veí seu, era un poc major que ell i ja era cavaller. Joanot martorell tènia molta cultura superior a la majoria dels altres senyors valencians."
Al dia seguent se anaven a per el assalt final de Napols. El rei Alfons iv de Catalunya i V d’Aragó, el Magnific o magnanim anava en un gran vaixell ple de nobles i administradors. Ells pujaren en la seua caravela i varen partir.

El dia dela lluita tots estaven molt contents i confiats (pensaven que Renan d´Anjou es rendiria). En el trayecte des del por de palerm fins a Napos que no era molt llarg els cavallers se posaven l’armadura pere son pare dia que si havia un atac i caiguien al aigua se afonarien del pes. El trajecte fins Nàpols era molt ràpid i al apropar-se a l´illa no van vore cap vaixell al port, sols un xicotet vaixellpesquer que s´havia despistat i es dirigia cap a la primera embarcació. El vaixell estava ple de polvora i anava conduït per un suicida, i quan va estallar, tota una flota de naus els van atacar i en poc de temps, van conseguir abordar la nau del rei i destruir tots els vaixells. Sols la nau on anava Joanot i el seu pare va poder fugir perque era la més ràpida, però quan estaven arrivant al portde Sàsser a Sardenya Se va escoltar un colp i les juntes de la carcassa de la nau es van obrir i va començar a entrar aigua. un arbre colpega a son pare en el pit, el metge estava molt ocupat atenent als ferits, les barques que havian en el vaixell en cas de naufragi van ser destruïdes, son pare li va fer un gest perquè botara a l'aigua però el va agafar una planxa de fusta i inmobilizo a son parei van botar a l'aigua. Un vaisell de l'estol els porta a la platja. El rei va ser captura a les mans del duc de milà."el vaixell va enfonar-se amb molts tripulants. Ja en Sàsser, el pare de Joanot va morir després de canviar el testament.

.Un dels dies que Joanot va estar en l´illa van passar uns cavallers que anaven a negociar l´alliberament del rei i dels seus germans, poc després va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les Cendres Del Cavaller
  • Cendres del cavaller
  • les cendres del cavaller
  • Comentario Les Cendres Del Cavaller
  • Cendres del cavaller
  • Cendres Del Cavaller
  • Les Cendres Del Cavaller
  • Les cendres del cavaller

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS