Les cinc monedes d'or

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (374 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 19 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
Tots els dissabtes els nebots de Fermi Ballester anaven a sa casa a berenar i després els contava una història de la qual els xiquets sempre es quedaven al·lucinats, però la història que el vellFermí els anava a contar hui era diferent a les altres perquè aquesta és un fet que li ocorregué fa molts anys.
Un dia quan Fermí encara era jove, anava a treballar amb tren, i se li aparegué unajove bonica que sols la podia veure ell i que li demanava que la matara, ell es quedà al·lucinat, aleshores ella el conduí a l’últim vagó del tren. Finalment Fermí estranyat l’espentà i la tirà, ell esquedà alleugit perquè es donà compter que era un fantasma.
Quan Fermí tornava en el tren a casa, després de treballar, mirà el cristall i se li tornà a aparéixer i escrigué en el cristall “elcastell de Moyà en Conca” , aleshores amb la pregunta de què volia dir això Fermí es va anar a casa sense saber-ho.
Arribà l’estiu i Fermí decidí anar-se’n a Conca a veure que volia dir això , unavegada estava en Conca li preguntà a un xic on es trobava el castell del Moyà, aleshores el xic anomenat Anselm se l’endugué a casa i l’explicà a Fermí que Anselm era un descendent del marqués de Moyà.El marqués tenia una dona que un dia conegué a un xic del que s’enamorà, aquest xic era el besavi de Fermí , aleshores els dos escaparen per la serra i uns bandolers mataren al besavi de Fermí.Aleshoress la dona tornà al castell desesperada, quan al marqués se li aparegué la dona se li parà el cor perquè ell pensava que s’havia mort també.
La xica penedida trencà el collar que duia, queestava format per cinc monedes d’or, i va partir les monedes en dos meitats que representaven la mort del marqués i la mort de l’amant, les llançà pel castell de Moyà i se n’anà.
Anselm tenia les 5meitats de moneda d’or però Fermí no , així que la jove fantasma era la dona del marqués que volia que ajuntaren les dos meitats i la alliberaren, Fermí aconseguí ajuntar-les i alliberar a la...
tracking img