Les discapacitats físiques.El lesionat medul·lar

Páginas: 74 (18295 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2012
AGRAIMENTS
Agrair-li a totes les persones que van col·laborar a que aquest projecte fos possible, les persones que m’ha recolzat i a la tutora que ha tingut.

INTRODUCCIÓ

El meu treball de recerca tracte sobre les discapacitats físiques ja que sempre he sentit interès per aquestes més freqüents en la població, per això vaig triar fer-ho sobre les lesions medul·lars.
La meva hipòtesis és siles persones que han patit o pateixen una lesió medul·lar, han agut de afrontar molts canvis a nivell social i psicològic.

El procés d’elaboració del meu treball constarà dues part ( la part teòrica i la pràctica); en la part teòrica començaré anomenant els conceptes de minusvalidesa, deficiència i discapacitat d’una manera breu, desprès explicaré els tipus de discapacitats que hi ha com lesvisuals, les auditives, les mentals... finalment em centraré amb les físiques i dins d’aquestes amb les de lesió medul·lar.
Dins de la lesió medul·lar definiré que és i quin és el seu origen, desprès parlaré de les causes més freqüents de les lesions, de com pot afectar a les persones segons el lloc en el que es produeix la lesió, els síndromes i les causes d’aquesta, tots els tipus derehabilitació que els pacients han de passar; com la primera rehabilitació on es troba el xoc espinal, el tractament actual que s’utilitza en la majoria de casos i els més novadors i afectius com el tractament amb cèl·lules mare, tot el que és fisioteràpia i teràpia ocupacional, els tractaments que han de rebre segons el grau de discapacitat i el més important que seria la rehabilitació psicològica. Tambéexplicaré els diferents aspectes socials que s’han de tenir en compte i la tecnologia que s’utilitza per les persones amb discapacitat i les ajuda a integrar-se i a ser independents com és el cas del pis domòtic.
La segona part del meu treball, tracte de la part pràctica, on explicaré diferents exemples de persones famoses amb discapacitats, faré un anàlisis d’una pel·lícula que parli sobre algunadiscapacitat, visitaré l’Institud Guttmann, entrevistaré a una persona amb discapacitat física i comentaré escrits de persones amb discapacitats físiques de diversos “foros”...
Cercaré i recopilaré informació
La informació del meu treball la extrauré d’ Internet, de llibres, de escrits de premsa, del centre de neurorehabilitació etc.
ÍNDEX
PART TEÒRICA:
-Definicions: deficiència,discapacitat i minusvalidesa
- Tipus de discapacitats
Discapacitats físiques: la lesió medul·lar
-Què és?
-Origen de la lesió
-Causes
- Anatomia i funcions
-Síndromes i causes de la lesió medul·lar
- Rehabilitació i Tractaments
-Aspectes socials
-Tecnologia
PART PRÀCTICA:
-Analitzar documents publicats: pel·lícula, escrits..
-Exemples de persones conegudes amb discapacitat medul·lar
-Visital’Institud Guttmann
-Entrevista a una persona amb lesió medul·lar



QUÈ ÉS?
La lesió medul·lar es tracta d’una lesió a nivell de la medul·la espinal, ja sigui per malformació congènita, malaltia o traumatisme de la columna vertebral, cosa que es produeix una pèrdua de les funcions motrius i sensitives de la part del cos situada per sota de la lesió. Els quatre membres afectats és una“tetraplegia” i els dos membre és una “ paraplegia”.

ORIGEN DE LA LESIÓ MEDUL·LAR

La primera referència que tenim de les lesions medul·lars la trobem en un papir egipci de Edwin Smith, escrit 2500 anys abans de Crist, en que es descriuen sis casos de tetraplegia i acaba dient: “estos casos no deben tratarse”
Galena, en l’any 150 a.C, va realitzar la primera lamidectomia experimental i va distingirsignes corresponents a diferents nivells de traumatisme vertebral.

Hipócrates, uns 400 anys abans de Crist, en un dels seus llibres( “les articulacions”) descriu perfectament les paraplegies produïdes per una luxació o una fractura i anomena algunes complicacions com per exemple l’estrenyiment, edema en algunes parts inferiors i úlceres. Va utilitzar formes rudimentàries de tracció per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Discapacitats
  • Esports discapacitats
  • discapacitats psiquiques
  • Trabajo Discapacitats 3 Trimestre
  • Colonies per a discapacitats sensorials
  • Diagnosi Discapacitats 2014 1
  • tdr esports per a discapacitats
  • Esport Per A Discapacitats

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS