Les dones maltractades

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (471 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 19 de diciembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Les Dones Maltractades

Després de realitzar el treball, m’he adonat que la violència domèstica contra les dones no és un problema aïllat sinó que és un fet o conflicte social molt greu.

Laviolència domèstica no és un problema que estigui en algunes parts del món o en algunes ciutats, sinó que està estès arreu del món. Trobem aquest problema entre gent d’un estatus social alt, mitjà obaix, entre espanyols, francesos, xinesos... Hi ha homes amb estudis i sense estudis que proporcionen abusos a les seves dones... Podem dir que és un problema que està per tot el món i per totes lessocietats (...)

D’altra banda, amb la legislació, penso que la nova llei ha millorat, amb penalitzar més severament els casos de violència, tot i que les sentències haurien de ser més dures i elsjudicis s’haurien de fer més ràpids, segons el meu parer (...)

Les dades de casos de violència domèstica a Sabadell que m’han facilitat són dades de casos denunciats i es desconeix els casos en que no esdenuncia.

La meva opinió és que els casos de violència domèstica a Sabadell no han augmentat segons han anat passant els anys, sinó que ara es denuncien més i ja no es calla tant com antigament(...)

Amb la realització del treball he trobat una conclusió ben clara, quant a la situació laboral de la víctima a Sabadell. La suma de les dones que estan amb baixa laboral, les que són mestressesde casa, les dones a l’atur i les que no se sap la seva ocupació (podrien ser prostitutes o dones que fan treballs il·legals, tot i que això pertany al camp purament especulatiu) tenim exactament el52% de les dones que pateixen maltractaments, és a dir, la meitat. Potser totes elles tenen alguna característica que comparteixen, per exemple el fet de que totes segurament depenen del salari delpare de família, de la persona que li porta a treballar o la obliga, en el cas de ser prostituta, de la persona amb la que visquin... i això els hi fa dependre d’una altra persona i no poder tenir ella...
tracking img