Les invariants pedagògiques

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (970 palabras )
  • Descarga(s) : 7
  • Publicado : 19 de marzo de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
LES INVARIANTS PEDAGÒGIQUES – GUIA PRÀCTICA DE L’ESCOLA MODERNA (Cèlestin Freinet)
Fitxa del llibre:
Títol: Les invariants pedagògiques
Subtítol: Guia pràctica de l’escola moderna
Autor: CèlestinFreinet
Col·lecció: Biblioteca de l’escola moderna; 2
Matèria: Pedagogia i educació
Edició: 2ª (Com a mínim se n’han editat 6)
Edició Original: Es va publicar en francès per les Éditions de l’écolemoderne, de Cannes, amb el títol de Les invariants pedagògiques. 1964.
1ª edició: Editorial Estela, marc, 1971.
Publicació: Barcelona: Laia, 1972
Descripció: 67 p.: 17cm
Preu: Aprox. 7€.
Cites textualsdel llibre:
1) Un canvi tan radical de mètode és, en educació, una revolució verdadera que necessita una formació especial dels educadors nous i la reeducació dels que han estat molt de tempssubjectes a l’escolàstica.(pag. 7. Línia 5-10)
Freinet amb això vol dir que un canvi en educació no és cosa d’un dia, ja que el canvi de mentalitat si que pot ser ràpid d’adaptar, tot i que és difícil,que en un món com és el de l’educació i que mou a tantes persones, sigui fàcil d’adaptar-les totes a la mateixa mentalitat. Per això, per l’autor, un canvi tan radical de mètode és una revolucióverdadera, perquè tant s’han de reeducar a les persones que ja formaven part del mètode, com s’han de posar a noves persones que ensenyin el nou mètode a aquelles persones que vulguin entrar a formar partd’aquest nou mètode. Des del meu punt de vista els canvis de mètode en educació són molt complicats de produir, tot i que sempre que la societat el vulgui portar a terme, podrà succeir.
2) L’infants’alimenta, sent, pateix, cerca i es defensa exactament com vosaltres, sinó que amb uns ritmes diferents que vénen de la seva febles orgànica, de la seva ignorància, de la seva inexperiència i també delseu potencial incommensurable de vida, perillosament assolit sovint en els adults.(pag. 11. Línia 4-9)
Freinet vol demostrar amb aquesta frase que els infants només els hem de tractar de...
tracking img