Li catalana

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (472 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 14 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Aquesta es una escena que correspon a Maria Rosa un llibre d’Àngel Guimerà, un dels autors més significatius del teatre català contemporani. Maria Rosa es un dels seus llibres més importants escrital 1894.
Maria Rosa és una dona que perd al seu marit perquè es acusat d’un crim i allà a la presó mor. Després de la mort del seu marit, ella s’enamora de Marçal i es casen però aquest resulta ser elverdader culpable de l’assassinat.

Aquest és un poema que forma part del llibre de poesia Visions i Cants escrit per Joan Maragall i publicat l’any 1900. El llibre està dividit en dues partsprincipals (Visions i Cants) i un recull de poemes menors sota el títol d’Intermezzo.

Aquest és un fragment de l’obra de Salvador Espriu, Antígona. Espriu és un escriptor de la postguerra que treballaamb diversos gèneres, utilitzats per reflectir els elements del segle XX Aprofita l’herència clàssica. En aquest cas, aprofita l’obra de Sòfocles i la modifica. V ser publicada al 1955 i va publicar laversió definitiva al 1969.

Pere Calders: narrador, personatges (com reaccionen), l’humor, elements fantàstics (com s’introdueixen i com es desenvolupen), el títol (relació).

Aquest és unfragment que correspon a l’obra Quadernd’Aram de M.Àngels Anglada, una escriptora que neix a Vic, i viu uns anys a l’Empordà, terra del seu marit. Té una formació clàssica i es va dedicar a fer classes. Enles seves obres hi ha un interès pèl món clàssic. També crea obres per esmentar aspectes denunciables.

Renaixença: XIX tornar a recuperar tot el perdut, recuperar la normalitat en l’ús del catalàJocs florals altre cop per motivar. S’escriuen tragèdies romàntiques, apareix federic Soler (pitarra) que escru sainets i parodies clàssiques.
Modernisme a europa s. XIX hi ha una revolucióindustrial, transforma els aspectes econòmics. moviment obrer per tenir una millora. pretén incorporar a cat la cultura d’europ del moment. Es transforma la consepció de l’art, l’art es comercial artistes no...
tracking img