Libro

Páginas: 4 (949 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2013
PÀG:1
RESUM:

Gaspar de la Vila, el menor de set germans, fill de Tomàs de Cabrer, encara que aquest ja no visca a causa de les batalles contra els turcs i els pirates, en la que exirenguanyadors ells. Totes les germanes i germans de Gaspar ja se’n havien nat de casa menos el seu germà major, el nou Tomàs el Cabrer que havía ocupat el lloc de son pare en aquella familia.
En casa deGaspar, soles quedaven ell, Tomàs sa mare i el seu germà Vicent, en qui havia estat desde que va naixer com ungla i carn, mai s’habien separat eren dos millors amics. Enca que aixó duraría poc, ja queTomas amb el negoci de l’horta i el ramat de cabres no hi guanyava els suficients diners per a donar-li a tots de menjar, i volia llevar-se de damunt als dos germans com fora, enca queren massa menuts.Un dia Don Evaristo un conegut de la família aparegué com tots els anys per sacasa per a negociar i fer camvis, anuncià que buscava un nou acompanyant i Tomas no seu va tindre que pensar molt vadecidir que Vicent el major dels dos germanets podria narse’n ya de casa. Gaspar eu va pasar molt malament ja que sempre havía estat amb el seu germà, per`r com que tots els anys passavaper allí DonEvaristo podria vorelo cada any.
L’any següent Gaspar no es va trobar amb el seu germà, aquest havia fugit de les mans de Don Evaristo, ningú sabia perqué, pero el lloc que Vicent havia deixat lliurel’ocuparia ell.
No va tradar ni un dia, i va descobrir perque el seu germà Vicent va escapar de les mans d’aquell desalmat.Era un maltractador humiliador molt mala persona, i abans de que aquest l’huiliarala primera nit davant d’altres carreters en una posadava fugir correns.
Aixo va fer que es despertara en terrenys d’un desconegut, Josep un ramader que li va donar casa i menjar, aquets tenia unafamília de cinc fills, i Maria la seua dona.
El van aguardar allí fins que un dia el va portar a creuar les muntanyes li va recomenar que se’n tornara a casa pero no seu va ni plantejar. Entre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Libro libro
  • Libros
  • Libro
  • Libros
  • Libros
  • Libros
  • Libros
  • Libros

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS