Literatura catalana

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (470 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 27 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
Baltasar Porcel
 
Baltasar Porcel va ser un escriptor de gènere narrativa   i d’articles periodístics. Com a periodista va col·laborar amb La Vanguardia, Ultima Hora, Serra d’Or, Destino iCatalunya Radio. Veí d’Andratx, on va viure fins als quinze anys, li servia molt com a inspiració a l’hora d’escriure. L’home i les seves passions com la violència, l’amor, el temps, l’acció, eren la sevamotivació més fonda de les seves novel·les.
 

Maria Barbal
 
Maria Barbal va néixer a Tremp, on va viure fins els 14 anys quan va marxar a Barcelona per començar a fer batxillerat i senseadonar-se’n compte la seva carrera com a escriptora, tot i que abans de marxar el seu pare en un viatge que va fer ella a Castella li va demanar que li fes un reportatge. Si li preguntem a ella perquè  escriuara al present  dirà que principalment perquè li agrada, per tenir llibertat i per necessitat, però també perquè es una manera de viure sota altres pells.

 
Miquel Martí i Pol
Miquel Martí i Pol vanéixer a Roda de Ter, el segons de tres germans, hi va anar a un col·legi de amb un cert prestigi social des de els quatre o cinc anys fins que va esclatar la Guerra Civil al 1936. No va ser fins queno va caure malalt amb dinou anys quan va agafar una tuberculosis pulmonar que el va deixar durant més d’un anys postrat al llit, on va començar a llegir molt i a escriure, tot i que ja feia uns anysque va començar a escriure els primers tempteig en llengua castellana fins que uns mes gran que ell li van fer entendre que havia de escriure amb llengua catalana. Ell com a molts d’escriptorsdefensa molt la seva opinió que escriu perquè li agrada, i molt.
 
Encric Casasses
Desde el meu punt de vista Enric Casasses va començar a escriure per un sentiment d’enyorança degut a la pèrdua d’unamic. Ell no és considera ningú especial, tan sols una persona més que quan escriu es troba amb ell mateix. Quan diu que no escriu per a qui sinó per qui, es refereix a com si tingues un deute...
tracking img