Llarg diumenge de prometatge

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 5 (1143 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 6 de marzo de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
QÜESTIONARI SOBRE LLARG DIUMENGE DE PROMETATGE1.- Escriu una àmplia redacció, explicant el tema de la pel·lícula

Tot comença quan 5 homes, no tots a propòsit, es disparen a la mà, com a conseqüència d'això els acusen de no ser prou valents i els jutgen. Els porten a Bingo Crepusculo, on s'han d'esperar que els superiors els dictin sentència. Al final els deixen anar cap a les terres deningú per que s'espavilin. Uns any més tard a Mathilde li comuniquen que en Manech és mort a les trinxeres. Ella no s'ho creu i decideix investigar el que realment a passat. Contracta a un detectiu, pregunta al seu advocat i visita Paris on coneix el cuiner de Bingo Crepusculo que li dóna una caixa plena d'objectes dels soldats que van ser allà.

A partir d'aquells objectes i cartes vadescobrint amb qui estava Manech i les històries de cada un dels soldats sentenciats. Coneix a Lombardi una dona que fa el mateix que ella, investiga als responsables d'aquelles atrocitats. Posa un anunci al diari preguntant a tothom que tingués relació amb Bingo Crepusculo. Molts homes li escriuen però cap amb la informació que ella necessita. Coneix a l'home que li va salvar la vida a Manech, un pagèsamagat de la societat per por a que el descobreixin. Li dóna alguns contactes i de mica en mica va traient l'entrellat d'on està Manech. Una dona, li envia una carta dient-li que pot ser que el seu suposat fill, sigui Manech, cosa que ella rep la notícia amb molta esperança. A l'arribar a la direcció de l'hospital, ella està nerviosa, i li ensenyen cap on és ell, en un jardí ple de flors i arbreson hi ha una petita taula, el mira assegut en una cadira muntant alguna cosa que capta la seva atenció. Ella emocionada s'acosta, i ell li pregunta si li fa mal la cama.

2.- Quina és la crítica política que s’observa en aquesta pel·lícula?

És que la guerra pot fer-te fer coses horribles, per exemple un dels generals quan fa desaparèixer l'indult dient que es moririenigualment, no és una persona que tingui gaires sentiments. Moltes injustícies, la manera que la gent feia el que li era millor per ell, sense ajudar a ningú.3.- Busca informació sobre la guerra de posicions o de trinxeres de la primera guerra mundial. Pots observar alguna d’aquestes informacions en la pel·lícula.

La guerra de trinxeres és la pitjor guerra que hi pot haver, per que tot era moltestàtic, línies excavades a terra a molt poca distància de les contràries. Les armes de foc eren les mes utilitzades ja que no tenien combat cos a cos.

A la pel·lícula es veu molt clar el que és una trinxera i com la gent pot acabar fen bogeries per marxar d'aquell infern. Les condicions eren molt dures, poc menjar, molts riscos de contagis per malalties infeccioses ...4.- Quina opinióet mereixen els diferents personatges principals i secundaris de la pel·lícula. Aquesta pregunta és important i l’hauries de respondre el més extensament possible

La Mathilde, és una noia sensible amb una malaltia que la priva d'algunes coses, és molt lluitadora i mai es rendeix per difícils que estiguin les coses. M'agraden molt els propòsits que es fa, és molt valenta i també les frases tansorprenents que es diu a ella mateixa com ara (asseguda en el tren): - Si passem per sota d'un pont, Manech estarà viu.

Manech és un noi curiós, molt tendre, amb un final difícil d'acceptar per l'espectador. Al ser un noi tan sentimental la guerra l'afecta molt i es torna una mica boig, no té por de casi res i viu amb el record de la Mathilde.

Els tiets de la Mathilde en tenen cura com sifos filla seva des que els seus pares es van morir. L'ajudaven en tot el que podien. La tieta és molt divertida perquè diu moltes frases amb un sentit molt propi i familiar.

La Lombardi una jove noia, prostituta, que es venja de tots aquells que van intervenir en que el seu home l'enviessin com a càstig a terres de ningú, per haver-se mutilat la ma ell mateix.5.- Escriu (i si...
tracking img