Llegenda de cor menjat

Páginas: 3 (589 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2011
LLEGENDA DEL COR MENJAT

La “Llegenda del cor menjat” és un fragmet de la “Vida d’En Guillem de Cabestany”. La novel·la esta situada en l’època mediaval. Va ser escrit a mitjans del el segle XIII.No te autor,és anònim, encara que Bocaccio entre altres escriptors, adabtaren aquest motiu llegendari.
El text és literari, ja que conta una història, una llegenda.

Tracta sobre dos amants,Guillem de Cabestany i madona Soremonda, casada amb Ramon de Castell Rosselló. Ramon es va trobar amb l’amant de sa dona a qui volia i el va matar. Va ordenar que cuinaren el cor i que li tallaren el cap.Va fer que la dama se’l mejara sense saber que era,ella li va dir que estava molt bó, aleshores li va dir de que es tractava, ella va decidir no tornar a menjar, en sentir-ho el cavaller volguématarla però ella es tirà pel balcó. Es va correr la veu del succeït, van empresonar i ahí muigué. Davant de l’església van posar dos escultures dels amant, i esculpit estava escrit com havien mort.

Eltema principal és l’amor, la fidelitat i venjança. És atemporal ja que en aquesta época no solen passar exactament aquests fets, encara que siga una llegenda, però així i tot, es podria comparar ambla violencia de gènere que hi ha en l’actualitat.

-El plantejament et situa al lloc (Rosselló) i presenta els personatges (Guillem de Cabestany, Soremonda i Ramon de Castell Rosselló).
-El nusexplica quin és el problema, de que tracta realment la llegenda (Havien dos amants, la dona estava casada i l’home mata a l’home q estima la dama, despres fa que es menje el seu cor sense saber-ho.)
-Iel desenllaç redacta com acaba, el final.( L’assasí mor a la presó,la dama es tira pel balcó i tmabé mor. Fan dos monuments pels amant on esta esculpit com van morir.)

-Guillem de Cabestany fou uncavaller de Rosselló, era una persona amable, molt preuada per les armes, la cortesía i el servei. Era amant de Soremonda.

-Ramon de Castell Rosselló ero molt noble, ric, dolent, brau, fer i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Coran
  • el coran
  • Coras
  • los coras
  • Coros
  • Los Coras
  • Coreas
  • El Corán

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS