logística

Páginas: 10 (2439 palabras) Publicado: 27 de abril de 2013
Fonaments de logística


Primera part: Relació de conceptes. (2 punts cada pregunta)

1.- Quan parlem de la cadena logística, diem que el flux d’informació i el flux de materials van en sentit contrari. Expliqueu què és el que volem dir exactament i argumenteu en quin subsistema de la cadena logística és més important tenir informació acurada.

Podem definir logística com elconjunt de tècniques i mitjans que utilitzen les empreses per gestionar i millorar el flux de materials i productes. Des de la compra de la matèria primera fins que arriben al consumidor.

D’altra banda, la logística integral té com objectiu principal aconseguir una major eficàcia i avantatge competitiu per l’empresa. Amb un sistema logístic integral una empresa pot reduir costos, minimitzar eltemps de resposta i donar un millor servei , la qual cosa es tradueix en una major rendibilitat.

Flux d’informació.

La cadena logística d’una empresa està integrada per dos tipus de fluxos: el flux de materials i el flux d’informació.
• El flux de materials inclou: des de l’aprovisionament de materials fins que el producte arriba al client (passant per un seguit de fases intermèdies)
• Elflux d’informació va en sentit contrari, és a dir, comença amb la previsió de la demanda i el coneixement del mercat per arribar a la font d’aprovisionament.

És a dir, en un sistema de logística integral s’estableix un flux directe des de els proveïdors als clients, que inclou l’aprovisionament, la producció, l’emmagatzematge, la distribució...
D’altra banda, existeix un flux que té un sentitcontrari a l’anterior, i que comença amb les previsions de venda, la qual cosa comporta que hagi d’haver una previsió d’estocs, de fabricació i de comandes a proveïdors entre d’altres.

Subsistema de distribució

La cadena logística es divideix en tres subsistemes:
• Subsistema d’aprovisionament. Inclou proveïdors, matèries primeres i els processos necessaris per a dur a terme la producció.• Subsistema de producció. És la transformació dels recursos en bens o serveis.
• Subsistema de distribució. És l’encarregat de fer arribar els productes als clients, ja sigui de forma directa o mitjançant magatzems intermedis.

Un bon funcionament del subsistema de distribució pot ser clau per obtenir un avantatge competitiu en el mercat actual.

Dins de la logística integral, elsubsistema de distribució, que inclou la coordinació de les activitats i operacions necessàries per a que el producte o servei arribi al client, és el que ha de disposar d’una màxima i acurada informació, de fet, constitueix un vincle entre la producció i la comercialització.
Una gestió de la logística adequada en la cadena de distribució té com objectiu fer que el producte arribi al client en lesmillors condicions, en el temps adequat i amb el cost més baix possible. Aquest fet comporta una millora, tant en el servei al client com en la cadena de valor del producte.

• Les principals funcions que cal tenir en compte en la logística de distribució són:

Disseny de la xarxa logística. Inclou totes les activitats relacionades amb la recepció, control i distribució del producte.

Controld’estocs. Determinar la quantitat de productes que han d’estar disponibles.

Gestió d’espais. . Emplaçament, dimensions i característiques dels magatzems on s’han de guardar els productes.

Manipulació. Determinar els mitjans i procediments per traslladar el producte, tant dins del magatzem (carretons, cintes transportadores...) com entre magatzems, i escollir quin és el tipus d’embalatge mésadequat (caixes de cartró, de fusta...)

Transport dels productes. Cal determinar els mitjà de transport més adequat (aeri, marítim, terrestre...) i establir un pla de ruta.

Servei i atenció al client. Establir els punts de venda i atenció més adequats.


2.- Argumenteu quina seria la tipologia de compres més adequada en el cas de l’aprovisionament d’aigua mineral d’un hotel i en el cas...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Logistica
  • Logistica
  • Logistica
  • Logistica
  • Logistica
  • Logistica
  • Logistica
  • Logistica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS