Lolazo

Páginas: 3 (604 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2012
Biografia:

Francesc Vicent Garcia, conegut amb el sobrenom de Rector de Vallfogona  fou un poeta i eclesiàstic català. Va viure 45 anys.
És el primer gran escriptor de la literatura catalanabarroca.
La immensa fama que va adquirir es va mantenir inalterada –superant fins i tot la prohibició de les seves obres per la Inquisició (1782)– fins al triomf de la Renaixença.
Era una persona moltsimpàtica i divertida, d'ingeni singular i amb l'acudit sempre a flor de llavis. Fou distingit per bisbes i nobles de l'època. Una gran quantitat d'anècdotes parodiant acudits del Rector han circulatde boca en boca per tota Catalunya, un dels motius per els quasl, és un figura famosa a Catalunya.

Obres:
Va escriure prosa, teatre i poesia. La poesia era artificiosa i elegant.. Va ser criticatper alguns autors de l'època i va ser acusat de castellanitzar la literatura catalana i de propiciar el període de la Decadència. Per aquest motiu es presentava als certàmens literaris amb pseudònimsper ocultar la seva identitat. Va fundar una escola literària que va perdurar fins el segle XIX.
La seva visió del món era teatral, és a dir, el món es considera un teatre on cadascú té un paperassignat per Déu; tenia poca confiança en la capacitat humana. Els principals temes són la solitud, el desengany, el pas del temps, la mort... Fa servir metàfores complexes, llatinismes, exageracions,comparacions iròniques, metàfores, i jocs de paraules. Utilitza dos tipus de contingut descriptiu: la bellesa (colors clars, flors, alegria...) i la lletjor (color negre, mort, tristesa...).
VicentGarcia fou famós pel seu humorisme gruixut, ja que utilitzava molt la burla i li agradava escriure sobre temes escabrosos o escatològics. Es autor de sonets de gran lirisme, al costat d'altres amb unagran força lírica de caràcter negatiu.
Ben poques de les seves obres van ser publicades en vida de l'autor: algun poema liminar, unes quantes poesies de certamen, i quasi mai sota el seu nom. Ell...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • lolazo
  • lolazo
  • lolazo
  • Lolazo
  • Lolazo
  • Lolazo
  • Lolazo
  • lolazo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS