lolo

Páginas: 4 (807 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2013
Les propietats de les fibres tèxtils
En les zones fredes, el vestit evita la pèrdua de calor. En les zones càlides, vestir-se de manera adequada facilita la transpiració i evita les cremades delsol.
Les fibres tèxtils
Les fibres tèxtils poden ser naturals o químiques. Les primeres fibres que l’home va fer servir van ser d’origen animal i vegetal. Actualment aquestes fibres son les mesutilitzades en la fabricació de teixits.
Cada tipus de fibra te unes propietats diferents
Les fibres naturals i químiques
Les fibres d’origen vegetal estan formades principalment per cel·lulosa, podenprocedir de llavors com el coto, de tiges com el lli, les fulles com el sisal, o del fruit com la fibra de cocoter. Els mes utilitzats son el lli i el coto.
Les fibres d’origen animals estan formadesper substancies a base de proteïnes i es poden obtenir de llana d’ovelles i moltons.
Les fibres d’origen minerals s’obtenen de la descomposició de certes roques com l’amiant.
Les fibres artificialss’obtenen de la transformació de materials naturals com l’acetat de cel·lulosa de la fusta de certs arbres.
Les fibres sintètiques s’obtenen a partir de productes derivats de combustible fòssils, comel petroli.
Característiques de les fibres
Les fibres com el coto i el lli son fresques, absorbeixen la humanitat i tendeixen a arrugar-se. La seda es llustrosa, resistent, absorbeix la humitat ies gairebé continua.
L’Amiant es una fibra mineral lluent, flexible, que aïlla de calor i l’electricitat, es incombustible i resistent als àcids. La fibra de vidre flexible lluent i tacte sedós.
Lesfibres artificials com el raió cuproamoniacal, el raió d’acetat o el raió viscosa con flexibles, suaus i no es deformen quan es renten.
Filatura i tissatge
La fase de files consisteix a estirar,torçar i cargolar les fibres per obtenir un fil continu i resistent. El tissatge es el procés d’elaboració de teixits i peces de roba a partir de fils. Els teixits convencionals , anomenats plans o de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • lol lol lol lol
  • lol lol lol
  • lol lolo lola lolelo
  • LOL ES LOL OK LOL
  • LOL LOL Y MAS LOL
  • lol lol lol
  • lol lol lol
  • lol de lol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS