Los colores

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 5 (1243 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 1 de junio de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
EL COLOR

1. QUE ÉS EL COLOR?

El color ve determinat per les diferents longituds d’ona. A cada longitud d’ona correspon un color, desde les de longitud d’ona mes gran com son els vermells a les mes petites que corresponen al blau. Les matèries absorbeixen certes longituds d’ona i en reflecteixen unes altres, aquestes que reflecteixen son les que el nostre cervell interpreta com el colord’aquell objecte. La llum es pot dividir a traves d’un prisma en tres colors primaris que son el blau, el verd i el vermell i tres de secundaris, el violeta, el groc i el taronja.

2. CAPTACIÓ DEL COLOR EN LA FOTOGRAFIA DIGITAL.

Els sensors d’imatge no poden captar les imatges en color, son monocroms, es a dir que el que capten en veritat no es el color si no que transformen la llum enelectricitats, en cas de foscor no crea electricitat i si hi ha molta llum en crea una corrent molt intensa. Entre aquests dos punts hi ha moltes graduacions que seria una graduació de lluminositat, la càmera transforma aquest valors en una escala del negre que es la falta de llum al blanc que és llum intensa passant per tota la gama de grisos.

La manera d’aconseguir el color es fent servirfiltres dels tres colors bàsics, vermell, verd i blau, per aconseguir els tres canals i a traves del software de la càmera ajuntar-los i aconseguir tota la gama cromàtica.

3. PSICOLOGIA DEL COLOR.

De tots els elements bàsics que formen una fotografia (volum,forma, etc) el color és elque crea la major resposta emocional. Alguns colors atrauen més l'atenció que altres.Els colors primaris (i en particular el vermell) condueixen immediatament la vista cap ala part de la fotografia on es troben presents.

Aquestes propietats dels colors ens són molt útils en la fotografia d'estudi, on lespodem utilitzar per atraure l'atenció cap a la direcció que desitgem de la fotografia.

Per accentuar el color podem emprar llum directa sempre que la font de llum no estigui darrere de l’objectiu que volem fotografiar idavant de la càmera, cosa que crearia un contrallum i el color gairebé desapareixeria ( a menys que vulguem utilitzar l’efecte de contrallum per fer visible el color d’un objectiu translúcid ). Una lleugera subexposició de la fotografia també ajudarà a augmentar la saturació dels colors.

Els colors intensos creen un gran impacte quan s'usen aïlladament però si els combinem, podem obtenir unefecte no gaire agradable.Cal tenir molta cura amb la combinació de colors xocants. Aquests colors xocants entre ells són els oposats en el cercle cromàtic, com ara el fúcsia i el verd, el cian i el vermell, etc.

Per aconseguir l'efecte contrari, l'harmonia dels colors d'una fotografia, intentarem que tots els colors que apareixen a la fotografia estiguin el més a prop possible entre ells enel cercle cromàtic i en la seva mateixa cambra. Quan emprem esquemes cromàtics restringits tenim l'avantatge que la tasca d'il·luminar es simplifica ja que sigui quin sigui el tipus d'il·luminació la combinació de colors seguirà funcionant. L'exposició també es simplificarà ja que hi haurà disminuït el contrast en l'escena.
4.1. COLOR PER COLOR
El blau: No hi ha cap sentiment negatiu enel que domini el color blau. Sempre que predomina la raó sobre la passió el color principal és el blau.
Es el color de la simpatia, la harmonia, la amistat, la confiança i de les coses eternes. Es el color del bé, de la pau, de la veritat, de la intel·ligència, de la ciència i de la concentració, de les coses pràctiques i tècniques, també del mèrit.


El vermell: Es el color mésutilitzat en publicitat per que és un color que crida més l’atenció. Al països càlids, és el color del dimoni, als països freds, representa les coses bones, la bellesa i les coses de valor.
S’associa a lo masculí, la força, el valor, la agressivitat. Es el color de les passions, de les bones i de les dolentes, d’odi, o la ira o l’amor. Es el color de l’atractiu, del desitg, la...
tracking img