Los Ultimos Dias Del Eden

Páginas: 7 (1627 palabras) Publicado: 6 de diciembre de 2012
1 Activitat complementària primera: “Els últims dies del Edén”


1. Enumere els tres objectius del Conveni sobre la Diversitat Biológica (CDB). Indique diverses mesures que puguen ser útils per a la realització dels objectius del CDB (esmente tres mesures per objectiu, és a dir, nou, i els articles en els quals es troben).

Els tres objectius del Conveni sobre la Diversitat Biológica són:-La conservació de la biodiversitat.
-L’ús sostenible dels seus components
-La participació justa i equitativa dels beneficis resultants de la utilització dels recursos genètics.

Per a la conservació de la biodiversitat, article 9 del Conveni:

a) Adoptarà mesures per a laconservació ex situ de components de la diversitat biológica, preferiblement al país d’origen d’aquests components.b) Establirà i mantindrà instalacions per a la conservació ex situ i l’investigació de plantes, animals i microorganismes, preferiblement en els país d’origen de recursos genètics.

c) Adoptarà mesures destinades a la recuperació i rehabilitació de les espècies amenatzades i a la reintroducció d’aquestes en els seus hábitats naturals en condicions apropiades.


Per a l’ùs sostenible dels seuscomponents, article 10 del Conveni:

a) Integrarà l’examen de la conservació i la utilització sostenible dels recursos biològics en els processos nacionals d’adopció de decisions.

b) S’adoptaran mesures relatives a l’utilització dels recursos biològics per a evitar reduir al mínim els efectes adversos per a la diversitat biològica.

d) Es donarà ajuda a les poblacions locals per a preparari aplicar mesures correctives en les zones degradades on la diversitat biológica s’ha reduit.



Per a la participació justa i equitativa dels beneficis resultants de la utilització dels recursos genètics, artícles 15 del Conveni:

a) En reconeixement dels drets sobirans dels Estats sobre els seus recursos naturals, la facultat de regular l’accès als recursos genètics incumbeix als gobernsnacionals i està sotmesa a la legislació nacional.



b) Cada part contractant procurarà crear condicions per a facilitar a altres parts contractants l’accés als recursos genètics per a utilitzacions ambientalment adequades, i no imposar restriccions contràries als objectius del present Coveni.

c) Als efectes del present Conveni, els recursos genètics suministrats per una part contractantals que es refereix aquest article i els articles 16 i 19 són únicament els suministrats per parts contractants que són païssos d’origen d’aquests recursos o per les partes que hagen adquirit els recursos genètics de conformitat amb el present Conveni.


2. Considera just i equitatiu que els usuaris interessats en els recursos genètics situats en un Estat hàgen de compensar l´Estat per lautilització de tal biomaterial? Justifique'l.

Sí, pense que és una forma justa i equitativa per tal de poder utilitzar els recursos genètics d'altres Estats. Per a cada Estat resulta complicat poder conservar aquests recursos per a que puguen utilitzar-se, per tant els altres Estats que se'n beneficien han de poder compensar d'alguna forma els païssos d'on són origen els recursos.

Perquè, si nofora d'aquesta manera s'aprofitarien constantment dels recursos, no hi hauria un control sobre els que es poden explotar i els que no i, finalment, s'esgotarien.

3. Enumere les mesures de conservació in situ del CDB.

Cada Part Contractant, en la mesura del possible i segons procedeix:

a) Establirà un sistema de àrees protegides o àrees on s’haja de prendre mesures especials per a conservarla diversitat biològica.

b) Quant siga necessari, s’elaboraràn directrius per a la selecció, l’establiment i l’ordenació de àrees protegides o àrees on s’haja de prendre mesures especials per a conservar la diversitat biològica.

c) Administrarà els recursos biològics importants per a la conservació de la diversitat biològica, ja siga dins o fora de les àrees protegides, per a garantir la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • película Ultimos dias del eden
  • Los últimos días del Edén.
  • Los Ultimos Dias Del Eden
  • Los Últimos Días Del Eden
  • Dossier Ultimos Dias Eden
  • analisis pelicula los ultimos dias del eden
  • Los ultimos dias de lempira
  • Ultimos Dias Pacientes Con Cancer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS