loveyaa

Páginas: 3 (584 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2013
Cal llegir atentament el text que hem de comentar i cal que entenguem el significat de totes les paraules que hi apareixen. Cal, en definitiva, entendre el significat literal de totes les paraules.(Molt convenient l’ús del diccionari).
Fase II (Localització)
Localitzar un text literari consisteix a precisar quin lloc ocupa aquest text dins de l’obra a la qual pertany.
Fase III (Determinaciódel tema)
Del nostre encert en aquest moment de l’explicació en depèn, en gran mesura, el seu èxit. Si de l’argument o assumpte del text que hem de comentar en traiem tots els detalls i definim tansols la intenció de l’autor en escriure’l, n’obtindrem el tema.
La determinació del tema ve determinada per dos trets importants: la claredat i la brevetat. (si hem d’emprar moltes paraules per definirel tema, caldrà que en desconfiem: el més probable és que no l’haguem encertat). Normalment podrem expressar el nucli fonamental del tema amb una paraula abstracta envoltada de complements. Per fixarel tema hem d’intentar trobar la paraula abstracta que sintetitza la intenció primària de l’escriptor.
Fase IV (Determinació de l'estructura).
Un text literari no és un caos. En aquesta fase del’explicació haurem de dir de quines parts està compost el fragment. Hem d’entendre que si en el text l’autor ha volgut expressar un tema, és necessari que totes les parts que puguem distingir-hicontribueixin a expressar el tema i, per tant, que es relacionin entre si.

Aquest poema forma part del primer llibre de poemes amorosos que publica. Coma tema principal del poema trobem les arrelsclàssiques de la Catalunya ideal que els noucentistes tenien com a projecte. L’autor fa una idealització del camp i com a conseqüència de la camperola llatina. La figura representada és la d’una camperolaperquè és la que s’encarrega d’arbitrar la terra i es diu que és llatina perquè ho és de cultura i naixença (Noucentisme). Trobem signes de mediterràneitat, ja que es decanta cap a la claror:”Or de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS