Là Mà De Gegant

Páginas: 4 (785 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2012
LA PEDRA DEL GEGANT DE SA PUNTA I LA GALERA
Les llegendes de petrificacions no son molt abundants a l’Empordà, però encara és menor el nombre de llegendes on el personatge petrificat és un gegant.La més sorprenent i coneguda és la de Sa Punta de Galera de Palamós, on un gegant i una galera quedaren petrificats passant a incorporar-se al paisatge rocallós de la zona.
Sa Punta de Galera, és undels miradors més privilegiats del mar de la costa empordanesa, podrem accedir-hi creuant tota la vila de Palamós en direcció al far. Allí hi ha un mirador que permet gaudir de les millors sortidesdel sol de la comarca, això si la tramuntana ens ho permet, doncs els dies de vent aquí és un dels llocs on bufa amb més virulència.
La llegenda conta que, fa dos mil anys al bell mig de la Badia dePalamós, en el terme de Sant Antoni de Calonge, en el promontori del Collet hi havia una vila romana, just en el lloc que avui ocupa el Priorat de Santa Maria del Collet. En aquella vila hi vivien unsmasovers que tenien una única filla, molt bella i llesta. Tenia tantes virtuts que la jove era cortejada per tots els joves de les viles properes.
Un dia el gegant que vivia a les ruïnes de la cala deCastell de Palamós tot caçant va veure la jove noia i, quedà prendat de la seva bellesa enamorant-se de seguida.
Al poc temps, el gegant començà a parlar amb la noia. Cada dia que passava lestrobades eren més freqüents i les xerrades informals del principi s’anaren convertint en carantoies i converses d’enamorats.
El pares de la jove no veien aquesta relació amb bons ulls doncs el gegant,estava molt més acostumat a tractar amb llops i guineus que no pas amb persones, amés de fer de pagès no en tenia ni idea.
Però a la filla aquell noi li feia peça i contradient les indicacions dels seuspares el continuà veient d’amagat.
Al cap d’unes setmanes, la pubilla del Collet i el gegant foren vistos tontejant sota una olivera, això enfurismà el pare que decidí enviar la noia a casa d’uns...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ma Ma
  • MA-HE
  • no ma
  • Las Ma
  • tu ma
  • Te Ma
  • Tu ma
  • YO-YO MA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS