Människor och kultur

Páginas: 11 (2681 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2011
Fråga 1
Enligt latin språk, kulturen innebär plantering. Något som växer. Så, vi kan säga att kulturen är ett ord som rymmer många betydelser. De allra flesta människor förknippar kultur med konst, musik, målning, film, kunskap, men det innebär också antropologiskt kulturbegrepp kultur. Så ordet antropologi beskriver studiet av mänskliga varelser. Vi kan säga att kulturen är vad människan har,om kunskap, beteende i vissa situationer, känslor och tankar. Dessutom, kultur påverkas också hur tänker och reagerar vi vid olika tillfället.
Idag symboler som används i olika kulturer är globala. I alla samhällen dessa symboler används för att uttrycka en åsikt, till att ge publicitet, eller till att sprida idéer. Tack vare symboler vi kan "gissa" att vi vill förmedla. Till exempel hur mångagånger jag har sett kvinnor med långa, skrymmande kjolar, långarmblusar med smycken, allt med 35 graders värme eller 10. Snabbt inser vi att dessa kvinnor är romer från Finland. Med deras kläder de vill "skicka" information om vad de kommer ifrån och till och med att de är mycket stolta över deras egen kultur. Den klädseln av dessa människor säger till oss och utan att säga ett enda ord många tankar.Färgerna används också som en symbol. Svart är traditionellt förknippas med mörker, smärta, förtvivlan, formalitet och högtidlighet, sorg, vemod, olycka och elände, ilska och irritabilitet och kan representera vad som är dolda och beslöjad. Denna färg betecknar också makt, mystik och stil. I vår kultur är det också färgen på död och sorg. Men i asiatiska länder som Kina eller Japan, de användervit, som färger som symboliseras död eller sorg.
Fråga 2
När medlemmar i ett samhälle anser att deras egen kultur som överlägsen än andra. Det är ett felaktigt perspektiv: Om vi dömer andra kulturer från vår egen kulturella mönster är bara logiskt att vi ser de neråt, som något som har mindre värdet. Vår grupp tas som centrum för allt och alla andra tänker och känner genom våra värderingar,modeller och vår definition av vad som finns eller inte. Det handlar av "jaget" och "vår", äta samma, klä precis likadana liknande saker, har likadana problem, tror på samma gudar, har samma typ av hus, bor i samma stil, fördelar kraften på samma sätt, ger mening åt det gemensamma livet. Rasism innebär inte bara diskriminering mot andra människor eller andra raser. Utan även av religion eller sätt atttänka. Vi kan säga att den mest spridda av rasism är på grund av hudfärg skillnad. Ingen har rätt att besluta vilken ras är bättre eller sämre. Eftersom vi alla kommer från samma ras, bara att det med tiden har muterat till en mängd olika raser, men att någon av dem är bättre eller sämre än andra. Båda begrepp skillnad sig av hur de växer fram. Etnocentrism är att vi är bättre än de andra, vidömer de, alltså vi ser på andra kulturer från våras egna, vilket gör åtgärden att bedöma de andras. Så vi baseras på vår egen tänker eller kultur. Alltså var sätt att agerar och tänka är bättre. Rasism man inte bara tänker att de är mindre värderas utan man känner att man hatar de andra som är olik oss själva. Man kan säga att den är ett våldsamt avvisande av vissa etniska grupper.

Fråga 3
Fleroch fler invandrare kommer till vårt land som söker ett bättre liv för sig själva och sina familjer. Detta innebär ett antal problem för anpassning och integration att de och vi kommer att behöva lösas. Det är nödvändigt att upprätthålla en fredlig samexistens och det gäller för alla. Det är nödvändigt att underlätta anpassningsprocessen och framför allt, inte komplicera eller hindrar derasvistelse i vårt land. Om vi kan lyckas att de skall integreras ordentligt i vårt samhälle, vi behöver undvika problem och göra livet enklare för alla. För att göra detta måste vi: Uppmuntra empati för invandrare och utbildar oss i ömsesidig tolerans, mänskliga rättigheter, solidaritet, respekt för andra kulturer och religioner. Och alltid söka en fredlig samexistens. Förmedla tankar om enhet bland...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Kan universitets kulturer påverka undervisning och resultaten på utbildning?
  • Kultura Hipermodernoa
  • Ensayo kulturas
  • Kultura Okupa
  • Kultura
  • SITEMA CIRCULATORIO OCH 1
  • Bye Bye Kultura
  • Euskal kultura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS