Magisterio

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 9 (2197 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 29 de diciembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
ÍNDEX

Cicle inicial

Cicle Mitjà
La volta al món en taxi
La sirena en la llauna de sardines
Per un plat de macarrons
El camino que no iba a ninguna parte

Cicle Superior
Papel Mojado
Amb els peus enlaire
Caperucita en Manhattan
Què farem, què direm?

Antologia de contes

Poemes
Poemes de cada dia
Bon profit! La poma verda

Còmic
Robinson Crusoe

Llibres de coneixement• c. inicial:
• c.mitjà: Picasso
• c.superior :Quina història!

CICLE MITJÀ

Títol: La volta al món en taxi

Autor: Salvador Comelles

Il.lustrador: Lluís Farré

Editorial: BarcaNova, Sopa de Llibres;46. Sèrie Taronja

Edat: A partir de 8 anys

Resum: Un matí va acostar-se al taxi del protagonista del llibre ,del qual no en sabem el nom, un home amb dues maletes moltgrosses i el va proposar d’acompanyar-lo a fer la volta al món. El taxista seria el seu xofer, després de consultar-ho amb la família, tenir present que totes les despeses anaven a compte del client i prometre a la seva filla que cada nit la trucaria per explicar-li un conte, va posar el taxímetre en marxa i va començar el viatge. El seu client anomenat Rafanell,era molt puntual, silenciós (exceptequan es parlava de boxa )i a cada parada que feien anava al banc per treure diners per la següent etapa que iniciaven. Si algun cop cap d’ells es perdia, tenia com a punt de referència l’ajuntament de la ciutat on es trobessin encara que aquesta clàusula no va funcionar molt ja que van estar sis dies sense trobar-se cap d’ells. Un cop ja junts un altre vegada i a Cacahuatepec ( tots els llocsesmentats al llibre són imaginaris, excepte La Rambla de Barcelona) la policia es va emportar detingut al senyor Rafanell. Va esser que en senyor Rafanell era un lladre de bancs, que no era el primer cop que actuava i que era buscat per la policia. La ma executora de la llei s’havia emportat el taxi i tots els diners que pertanyien al nostre estimat taxista. Així que després de trucar a la sevafamília i fer que aquesta anés a viure amb ell a Cacahuatepec, van prosperar muntant un negoci de companyia per persones que van a peu, la iniciativa va tenir tant d’èxit que van continuar amb una gran flota de taxi. Quan ja tenien tot just la mateixa quantitat de diners que en senyor Rafanell els hi devia van decidir tornar a Barcelona amb tota la flota de taxis que tenien. A Barcelona ves per onRafanell i el nostre protagonista van coincidir al cap del temps, en un taxi, conduïa Rafanell.

Proposta d’aula:
- Dibuixa el mapa del mòn i fes un recorregut per les ciutats que t’agradaria visitar i digues per qué.
- Imagina que et trobes a una ciutat sense diners, sol, explica que faries per guanyar-te la vida honradament.
- Escriu un conte per explicar-hi a la filla del nostreprotagonista.

Aquest llibre és interessant degut al valor de l’autosuperació en qualsevol situació i com la confiança pot esser truncada.

Títol: La sirena en la llauna de sardines
Autor: Gudrun Pausewang
Il.lustrador: Markus Grolik
Editorial: Barcanova, Sopa de lletres;7 Sèrie Vermella
Edat: a partir de 8 anys
Resum:
Sis històries amb éssers fantàstics que viuen en el món d'avui ambéssers humans, i tenen problemes semblants als dels humans. Conflictes de supervivència, amorosos i altres. En prosa narrativa, plana i humorística Ni els personatges ni les seves accions ens causen estranyesa. Cada un d'ells té una situació, dins o al marge d'aquell món, un conflicte l'estructura del qual i les funcions dels personatges, la felicitat compartida, l'ajuda, en l'amistat o l'amor, podenaplicar-se paral.lelament als conflictes humans. I les solucions són sempre justes i sàvies, pervingudes de manera natural i sense violències. Per exemple:
La sirena en la llauna de sardines: És una dona que va anar a comprar una llauna de sardines i quan se n'anava caminant pel carrer va sentir sorolls, però no en va fer cas. Quan va arribar a casa va tornar a sentir sorolls que parlaven....
tracking img