Malaltia de Hodking

Páginas: 4 (982 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2013
Malaltia de Hodgkin:
Descripció
La malaltia de Hodgkin també és anomenada limfoma de Hodgkin. Un limfoma és un càncer que neix al sistema limfàtic, el qual és una part important del sistemaimmunitari.
Les principals parts del sistema limfàtic, i per tant on es molt alta la probabilitat de que neixi un limfoma son els ganglis limfàtics, la melsa, el tim, el fetge i la medul·la òssia i tambéles amígdales.
En el Limfoma de Hodgkin la cèl·lula que provoca el càncer, o sigui que es reprodueix desmesuradament, és el limfòcit B, el qual es troba en un procés de maduració/activació en elgangli limfàtic, i que pateix una alteració en els gens que regulen el seu creixement, gràcies a això és capaç de sobreviure en el gangli limfàtic i enganyar les cèl·lules encarregades de la vigilànciaimmunològica i proliferar de forma incontrolada. Les cèl·lules que neixen en aquest limfòcit son les cèl·lules de Reed-Sternberg, que son derivades dels limfòcits B. Aquest creixement es va estenentper altres zones ganglionars i també pot anar a la melsa i/o la medul·la òssia. És poc probable que s’estengui al tim o al fetge, entre altres òrgans.
Cèl·lula de Reed-Sternberg
Limfòcit normalCèl·lules de Reed-Sternberg:
Amb predomini de limfòcits: representa el 5% dels casos i generalment afecta la part superior del cos i poques vegades es troba en més de pocs ganglis limfàtics.S’assembla molt, quan es mira per un microscopi, el de cel·lularitat mixta però en aquest cas les cèl·lules inmunològiques són petites.

Causes:
Continuen sent desconegudes. Però estan associades ambmicroorganismes infecciosos, sobre tot amb els virus de Ebstein-Barr (VEB), el qual te tendència a infectar els limfòcits B, i pot ser donada en els primers anys de vida infantil o adulta. Un delsfactor que augmenta la probabilitat d’infecció és haver tingut una mononucleosis infecciosa, el risc és multiplica per 3. No hi ha relació amb els factors ambientals i laborals, i tampoc hi ha cap...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Malalties
  • Malaltia De La Son
  • malalties
  • malaltia
  • Malalties
  • Malalties
  • Malalties
  • Malalties

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS