Malalties cardiovasculars

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (685 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 16 de diciembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Les malalties Cardiovasculars són aquelles que afecten al sistema cardiovascular, és a dir al cor i a les artèries i venes (Vasos sanguinis)

Evitar o eliminar el consum de tabac.

Mantenir unadieta saludable basat en un baix consum d’aliments amb grasses saturades, evitar l’excés de sal i consumir abundants verdures i fruites.

Regular el pes corporal i mantenir una rutina d’exercicisfísics.

L’Arteriosclerosi és una malaltia degenerativa a causa de l’estrenyiment de les artèries.
Aquesta malaltia causa l’enduriment de les artèries quan es creen plaques d’ateroma a les sevesparets al dipositar-se lípids, cèl·lules musculars, cristalls de colesterol i depòsits de calci.

Les alteracions morfològiques de l'arteriosclerosi poden començar a donar-se a persones en edatsprimerenques.

No hi ha cap tractament “demostrat” per l’arteriosclerosi, però tot hi així s’utilitzen:

Fàrmacs: Antihiperlipidémics, antiagregants o anticoagulants. (Redueix l’arteriosclerosi)Cirugia: Desaturar les artèries mitjançant una operació.

L’angina de pit tracta d’una obstrucció (generalment arteriosclerosi) en les artèries coronàries. Aquesta obstrucció impedeix fer arribar laquantitat d’oxigen demanat pel miocardi.

L’angina de pit produeix dolors opressius al pit poden arribar a altres parts del cos com la mandíbula o els braços.

L’angina de pit pot ser inestable (S’hade dur a terme un tractament a l’hospital) o estable (produïda per l’estrès, excés d’activitat física...)

Quan l’angina de pit ha sigut diagnosticada de sobte s’ha d’ingressar al pacient al’hospital i s’ha li ha de fer el tractament per calmar el dolor, evitar l'oclusió completa de l'artèria.

Quan l’angina de pit es produida per estrès, activitat física o altres situacions a on es coneixla malaltia únicament s’ha de fer revisió per comprobar el correcte estat del pacient i controlar-la

La insuficiència cardíaca és un problema del cor alhora de bombejar la sang necessària per...
tracking img