Maquines Termiques

Páginas: 12 (2917 palabras) Publicado: 12 de abril de 2012
Turbines de gas i de vapor
&
Motors de 4temps i 2temps

índex


1. Introducció................................................................. pàgina. 3
2. Turbina de gas .......................................................... pàgina. 4
2.1 Classificació
2.2 Components
3. Turbina de vapor........................................................ pàgina. 8
3.1Definició i Classificació
4. Motor de 4T i 2T ......................................................... pàgina 11
5. Conclusions ............................................................... pàgina 13
6. Bibliografia ................................................................. pàgina 14

1. Introducció

Mitjançant aquest treball es pretén explicar el funcionamentd’algunes màquines tèrmiques generadores d’energia mecànica com les turbines de gas, de vapor i els motors de 4 i 2 temps, els seus components, classificacions i usos d’una forma entenedora pel lector.
Començant per les turbines de gas explicant d’una forma més detallada els seus components i acabant amb els motors alternatius de cicle Otto.

1.

2. Turbina de gas

Les turbines de gas sónturbomàquines tèrmiques motores accionades per l’expansió de gasos calents. Les més comuns són les de cicle obert.

El principi de funcionament de la turbina de cicle obert és el següent:

L’aire es aspirat de l’atmosfera, passant per un filtre, es comprimeix en un compressor i s’introdueix a la cambra de combustió, on es barreja amb el combustible prèviament comprimit, i es produeix lacombustió. Els gasos calents resultants de la combustió es fan circular a través de la turbina d’una o varies etapes, els gasos calents s’expandeixen i provoquen un moviment rotatori de la turbina en un eix, aquesta energia mecànica passa a un alternador per l’eix de la turbina i es genera l’energia elèctrica.
-Característiques principals:
Les turbines de gas es caracteritzen per l’elevada relaciód’energia tèrmica i elèctrica, per la varietat de combustibles que es poden utilitzar, tant gasos com líquids, per què no necessita refrigeració per aigua i per les diferents aplicacions que té entre altres.

2.1 Classificació
Existeixen tres criteris fonamentals per classificar les turbines de gas:
1- Segons el cicle termodinàmic de funcionament:
* Cicle obert: En aquest cicle el gas quees comprimeix es aire agafat del ambient i els gasos d’escap o residuals són expulsats a l’atmosfera.
* Cicle tancat: En aquest cicle el gas treballat s’opera en un cicle tancat, existint dos circuits secundaris un que fa de foc calent i altre de foc fred.
* Cicle regeneratiu: En aquest cicle els gasos turbinats s’aprofiten per escalfar l’aire abans de posar-lo en el foc calent.2- Segons la seva aplicació: Propulsió aèria, marítima i ferroviària, generació elèctrica, cogeneració, bombeig en gasoductes.
3- Segons el nombre d’eixos: Monoeix i multieix.

Les turbines més utilitzades són les turbines de gas de cicle obert o simple. Els components principals en aquestes turbines són:
* Els compressors
* La cambra de combustió.
* Les turbines

2.2Components d’una turbina de gas

En aquest apartat es prosseguirà a explicar els components principals d’una turbina de gas, el seu funcionament, tipus, característiques... seguint l’ordre d’un cicle de funcionament, des de el conducte d’admissió fins a la turbina,
Conducte d’admissió d’aire
El conducte absorbeix l’aire de l’atmosfera i el condueix fins a l’etapa de compressió. En aquest conducted’aire l’aire es tractat ja que del contrari les impureses danyarien la turbina, provocant erosions, brutícia i corrosió. Existeixen varies formes de tractament de l’aire, de les quals destaquen:
Separadors inercials: En aquest tipus de filtrat les partícules són decantades per defecte de les forces centrifugues que les arrastren contra les parets dels separadors. Són útils per a partícules...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les màquines tèrmiques
  • Les Maquines Termiques
  • Màquines tèrmiques
  • Centrals térmiques
  • Maquinas
  • La máquina de la e
  • Maquina
  • Maquina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS