Maragall

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (258 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 23 de octubre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Joan Maragall i Gorina
De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Joan Maragall i Gorina

Retrat de Joan Maragall fotografiat el 1903 per Pau Audouard(1856 - 1919)
Naixement: 10 d'octubre de 1860
Barcelona
Mort: 20 de desembre de 1911 (als 51 anys)
Barcelona
Activitat: Poeta, periodista
Obresprincipals: Visions & Cants, La vaca cega, L'oda infinita
Influenciat: Goethe, Nietzsche
Premis: Mestre en Gai Saber, després de guanyar els Jocs Florals el 1881, 1894,1896 i 1904
Signatura:

Joan Maragall i Gorina (Barcelona, 10 d'octubre de 1860 – 20 de desembre de 1911) va ser un poeta català. El Passeig de Maragall i elsJardins de Joan Maragall de Barcelona s'anomenaren en honor seu. El seu nét és l'expresident de la Generalitat de Catalunya Pasqual Maragall i Mira.

Consideratel poeta de la “paraula viva”, era alhora una persona d'opinió influent mitjançant la seva activitat periodística. Membre de la intel·lectualitat culta de laBarcelona que passava de la Renaixença al Noucentisme. Va traduir Goethe, Nietzsche i Novalis. És el primer a fer poesia en el català de Barcelona, modern en elllenguatge. Fou també un home d'arrels religioses i força implicació política. Entre l'”adéu Espanya” i l'iberisme, la seva influència és sempre vigent a Catalunya de formamés o menys visible.[1]

La seva obra poètica, força coneguda, és relativament minsa si la comparem amb la producció en prosa, amb més de 450 textos, entrearticles, assaigs, discursos, semblances biogràfiques i pròlegs. La seva correspondència, molt extensa, té un interès que supera de molt el purament anecdòtic o biogràfic.
tracking img