Marketing

Páginas: 8 (1834 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2012
Màrqueting estratègic Tema 5: polítiques de comunicació

Departament d’AEGERN Prof. Eduard Cristóbal Fransi
Polítiques de comunicació

El paper de la comunicació en el marketing
Les activitats de comunicació permeten a l'organització d'entrar en relació amb el seu mercat, amb l'objectiu final d'aconseguir que els consumidors adoptin un determinat comportament, que en el cas de lesempreses consistirà en la compra del producte, però que per a les administracions públiques i les organitzacions privades que actuen sense finalitat de lucre podrà consistir en l'acceptació d'una idea o en la realització d'una acció, com un donatiu, un canvi en els hàbits ciutadans, etc. Hi pot haver diferents passos intermedis en la consecució d'aquest objectiu final. En aquest sentit, es considera quela comunicació pretén, bàsicament, informar, persuadir i recordar els productes, i també crear una bona imatge de l'organització entre els consumidors.

Polítiques de comunicació

Què busca la comunicació avui en dia? Vendre el producte? Busca relaciones amb el client? Busca fidelitzar? Què vol transmetre? Com ho fa?

Polítiques de comunicació

Anem a veure uns anuncis

Polítiques decomunicació

BMW ciencia BMW mano Nike cuenta atrás Nike sillas Levis odisea Levis swap Buenafuente la
publicitat

AXE Coke light Playstation 1 Playstation 2 Sony Apple 1984 The Call
Polítiques de comunicació

anuncios para Internet

Polítiques de comunicació (el mix de comunicació)
La venda personal La publicitat La promoció de vendes Les Relacions Públiques El màrqueting directePolítiques de comunicació

La venda personal
Instrument de comunicació Venda personal Què és? És una forma de comunicació oral i interactiva que permet que el personal de vendes de l'empresa es comuniqui directament amb un comprador potencial per vendre-li un producte que satisfaci les seves necessitats i hi construeixi relacions. Característiques És molt dinàmica i flexible, és a dir,s’adapta a cada receptor. Permet concloure les negociacions i tancar la venda. Arriba a la persona interessada, i per tant, no es comunica a qui no té poder de compra. Permet construir relacions (clau en el mercat organitzacional!). El bon venedor, ajuda el client a comprar i li presta suport després de l’acte de venda. Proporciona altres funcions per a l'empresa, con informar de les necessitats delsclients i dels productes de la competència. Té un cost per contacte elevat, en relació amb altres elements del mix de comunicació. Polítiques de comunicació Exemples L’empresa Avon, , basa la seva filosofia de vendes en una venda totalment personal, casa per casa.

Polítiques de comunicació (el mix de comunicació)
La venda personal La publicitat La promoció de vendes Les Relacions Públiques Elmàrqueting directe

Polítiques de comunicació

La publicitat
Instrument de comunicació Publicitat Què és? Aquesta forma de comunicació té caràcter impersonal i es difon pels mitjans de comunicació de masses. L’anunciant dissenya el missatge, paga per emetre’l i controla les circumstàncies en què es difon. Característiques Té caràcter impersonal. Arriba a tots els consumidors exposats almissatge, pertanyin o no al públic objectiu de l’empresa. Es pagada i controlada. L'anunciant ostenta el 100% del control: decideix les característiques que tindrà, el moment en què es difon i la freqüència amb què es fa. Arriba ràpidament i a un baix cost per contacte, tot i que precisa un elevat pressupost inicial. Informa i persuadeix per a influir en la compra o acceptació del producte.S’aplica a diferents àmbits del màrqueting. Exemples L’empresa Caprabo, , realitza publicitat dels productes que ven a les seves diverses botigues.

Polítiques de comunicació

Cost per impacte
Suports de comunicació Premsa El País Suplemento Semanal Pronto Ràdio Mañanas Cope Televisió Televisió en obert d'abast nacional* Televisió via satèl·lit
* Inclou Televisió Espanyola, Tele-5 i Antena 3...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS