Martí Luter King

Páginas: 6 (1441 palabras) Publicado: 15 de abril de 2014
GOOD BYE LENIN
La RDA era l’antiga Alemanya Oriental, fruit de la partició d’Alemanya de després de la 2a Guerra Mundial. Es tractava d’un règim autoritari, de l’òrbita soviètica, de partit únic i sense llibertats:

Quina imatge ens dóna la pel·lícula de la Televisió de la RDA?
La pel·lícula ens dóna la imatge d’una televisió sota el règim polític (el comunisme) i es vol mostrar un paísavançat i poderós.

Investigueu per què tenia tanta importància la cursa de l’espai i les gestes dels cosmonautes als països comunistes, i per tant, també a la RDA.
Tenia molta importància la cursa de l’espai i les gestes dels cosmonautes als perquè estaven durant la coneguda guerra freda, entre els països comunistes i EUA, i d’aquesta manera feien veure que eren un país futurista, amb progressos ilíder en tecnologia i poder.

Quina postura té l’Àlex davant el règim comunista?
Al principi estava en contra del règim comunista, ja que va participar en alguna manifestació en contra d’aquest ideal, perquè defensa la llibertat i no vol violència.

En quines coses podem comprovar que la RDA era una dictadura?
Podem comprovar que la RDA era una dictadura per la falta d’expressió i dellibertat. Podem comprovar això en la pel·lícula quan no poden gaudir d’un pis fins que l’Estat els donés un, si es manifestaven en contra de la RDA eren arrestats...

Com és el pis dels Kerner?
Era un pis atorgat per l’Estat, moblat, petit i modest.

Per què la mare de l’Àlex té un atac al cor?
La mare de l’Àlex té un atac al cor perquè veu el seu fill manifestant-se en contra dels seuspropis ideals i després, està present quan la policia el pega i l’arresta. Llavors, ella es desmaia al carrer i com els serveis sanitaris triguen en prestar-li ajuda, té un atac al cor.
El pare de l’Àlex i l’Ariane és al Berlín Occidental. Quina versió dóna primer la mare de la seva fugida? I després, quina és la veritat? Per què se’n va anar cap a l’Oest?
La primera versió que els dóna la mare dela fugida del seu pare, es que ell s’havia anat a l’Alemania capitalista perquè estava enamorat d’una altra dona. A més, la seva mare els va dir que mai els havia escrit una carta, encara que desprès es donaran compte de que durant molts mesos el seu pare els enviava cartes. Però en realitat, ell volia anar-se’n a la part Occidental és que tenia diferents idees sobre el comunisme, ell defensava lallibertat, i al partit no el tractaven bé, va decidir marxar.
Per què l’empresa de col·locació d’antenes on treballa l’Àlex, forma parelles de treball entre un noi de l’Est i un noi de l’Oest?
L’empresa de col·locació d’empresa on treballa l’Àlex formava parelles de treball entre nois de l’Est i de l’Oest per reunificar les dues Alemanyes, perquè desapareguin les diferències i per convertir elsjoves de l’Est en una societat consumista.
Coca-cola o Burger King són marques que tenen molta presència al film, per què creieu que surten tant?
Perquè són marques americanes, que estan en tots els països Occidentals. S’utilitzen com a símbol del capitalisme i representa la llibertat i la societat comunista.
Per què hi ha tanta gent jubilada a Berlín després de la caiguda del mur?
Perquè6. Perquè les persones jubilades eran persones molt idealistes i tard o dora haguessin portat problemes a les empreses a on treballaven i els superiors no volien problemes amb l'estat.
6. Perqué molts d'aquesta gent eran professors comunistas i per tant nes van quedar sense treball
6. Perquè al caure el règim molta gent va quedar sense feina, i els joves en van poder trobar més, però els vellsja no. A més, els joves del moment ja no creuen en el comunisme, i els vells si perquè sempre hi havien cregut.
Com és el novio de la germana de l’Àlex? Què representa?
El novio de la germana de l’Àlex és un noi consumista, que representa l’Alemanya Occidental.
En un moment de la seva recuperació, la mare de l’Àlex aprofita que aquest està dormint i surt al carrer. Què li crida l’atenció?...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Marti Luter King
  • Martí Luter
  • Martí Luter
  • luter king
  • discurso mater luter king
  • Comentario historia luter king
  • Martin Luter King
  • Discurso martin luter king

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS