Me llamo titomc

Páginas: 7 (1657 palabras) Publicado: 9 de enero de 2010
resum pelimozar

La pel·lícula tracta d’un senyor, Salieri, que apareix amb el coll sagnat tot dient que ell es el verdader culpable de la mort de Amadeus Mozart. Per aquesta raó es enviat a un manicomi on un cura decideix visitarlo en una cambra .En el primer instants de la seva visita, Salieri interpreta dues composicions seves i li diu al monjo si les reconeix, a lo qual ell contesta queno. Pero desprès Salieri interpreta una altre melodía que aquesta vegada el monjo aconsegueix reconèixer amb la mala sort de que aquesta nova composició no era seva. Finalment Salieri decideix conta la història d’ell i de Mozart.

Ell comença explicant la seva infantesa. Des de ben petit, Salieri, havia volgut ser músic però el seu pare no s’ho permetia. Ell coneixia l’existència d’un noi queja des de molt petit compasaba espectaculars composicions, ell deia que estaba mimat per deu el tenia envidia, viatjava arreu del món amb el seu pare per interpretarles, aquest noi es deia Mozart. Ala mort del pare de Salieri, aquest ja podia dedicarse al que més desitjava i va ser anomenat més tard, músic de cambra de l’emperador de Viena.

Desprès comença a explicar el primer cop que va veurea mozart, en una situació bastant compromesa. Estava Salieri en una habitació quant de cop entraren coquetejant Mozart i una noia que més tard seria la seva dona i mare del seu fill. Mozart feia tard per interpretar una de les seves composicions.

Més tard Amadeus té una entrevista amb l’emperador de Viena, el qual el rep amb una bonica composició composada per Salieri i interpretada per elpropi emperador. Mozart acaba sent contractat per l’emperador i aquest el deixa compasar una opera en el seu teatre. La opera un cop finalitzada es exposada al teatre de l’emperador, on la gent no la acaba de comprende molt, però Salieri diu que es bona i l’emperador felicita a en Mozart.
En aquell moment Constanza, la novia de Mozart puja al escenari amb la seva mare i aquesta li diu a l’emperadorque ja es hora de que la seva filla i Mozart contraguin matrimoni. Uns minuts desprès la mare de Constanza es desmalla i l’emperador sense fer-ne cas se’n va. L’opera havia estat interpretada per la noia de la qual Salieri estaba enamorat i Salieri s’adonà de que aquesta noia havia tingut una relació amb Mozart i això només va fer que Mozart despertes més odi en Salieri.

Desprès arriba el pared’en Mozart, Leopold, a la seva casa però aquest més endavant no soportara que tan Mozart com la seva dona, Constanza, siguin tan de la festa i no es preocupin per les coses veritablement seriases i s’acabarà anant. Mozart composarà una nova opera, les noces de Fígaro, la qual estava completament prohibida per l’emperador però que aquest deixarà que s’efectuï.

Al cap d’uns mesos, Leopold mori deixa completament destrossat a Mozart.
Salieri per venjança contra Mozart dona diners a una dona perque espin a Mozart i es disfressa amb un disfraç que havia portat el pare d’en Mozart a una de les festes passades, i li encarrega que faci un réquiem per a una mort.

Mozart acabarà completament destrossat i amb poques forces i començarà a veure i veure sense parar. Ell s’arruïnarà Icompondrà operas a canvi d’un poc salari. La seva dona cansada de veure i de suportar que Mozart vegui i s’emborratxi agafara al seu fill i se’n anirà per un temps. Amb això la mare de Constanza parlara amb Mozart sobre el que li ha fet a la seva filla.

Mentres Mozart exposa aquesta opera en un teatre ell sofreix un petit desmall i Salieri que sempre havia visitat totes les seves composicions desde la sala del públic. L’ajudarà i se’l emportarà cap a la seva casa on l’ajudarà a acabar el réquiem i li donara els diners que els que li havian demanat que fes l’opera .

Quan ja han acabat el réquiem, Constanza junt amb el seu fill torna a casa però en aquell mateix instant Mozart mort i es enterrat en un cementiri.

A) Selecciona una seqüència que recordis i descriu-la. Comenta per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la llama que llama
  • La llama
  • en llamas
  • la llama
  • Llamado
  • las llamas
  • en llamas
  • Llamada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS