Mecanismos Cdp-Colina En El Envejecimiento

Páginas: 82 (20317 palabras) Publicado: 5 de julio de 2012
AGRAÏMENTS

Vull expressar la meva satisfacció per haver realitzat aquest treball amb la cordial companyia i colaboració de moltes persones.

Agraeixo al Dr. Joan Aguilar Piera el seu encert en la direcció, el seu constant ajut, la confiança que en el seu moment va dipositar en mi i el total de la seva contribuició a la meva formació investigadora

A tots els membres del Centro deInvestigación del Grupo Ferrer, en especial al seu Director el Dr. Alfonso Ortiz per haver-me acceptat com a col.laborador en la recerca que ha donat lloc a aquest treball.

Al Servei Científico-Tècnic de la Universitat, en particular al Dr. Isidre Casals i a la Pilar Fernàndez que tan atentament van atendrem en tot moment.

A la Dra. Rosa Grau i a la Dra. Pilar Rivera, investigadores del CSIC alCentro de Investigación y Desarrollo, per la seva amabilitat a l'acollir-me durant un temps al seu laboratori.

A la Dra. Rosa Gimenez que m'ha acompanyat tot el temps que ha durat aquest treball des que em mostrà els topants del Departament de Bioquímica, així com al Dr. Diego Haro, els consells del qual han estat sempre encertats.

Al Dr. Fernando Corrales del CSIC de Madrid per la diligentatenció d'enviar-me el protocol analític del SAM.

A tots els companys de grup i de departament, amb qui he compartit moments molt bons, Pepita Badia, Laura Baldomà i Nuria Obradors.

Al Josep Mª Mestres i al Juan Carlos Sanchez que han tingut la paciència d'ensenyar-me a donar les primeres passes amb l'ordinador.

Als meus pares, germans i amics.

I a l'Helena Panisello.
PRESENTACIÓ

LaCDP-colina és un metabòlit sintetitzat per totes les cèl.lules dels mamífers com a precursor en la síntesi de fosfatidilcolina i altres fosfolípids, però també és un medicament que s'administra per al tractament de diferents patologies del sistema nerviós central. La seva eficàcia, en cada un dels transtorns en que s'administra, ha estat avaluada a nivell clínic. A nivell fisiològic i bioquímics'ha realitzat un ampli ventall d'estudis, que fins al moment actual no han definit un mecanisme d'acció que expliqui l'acció terapèutica de la CDP-colina exògena.

Aquest treball ha pretés col.laborar a dilucidar els mecanismes pels quals la CDP-colina efectua les accions terapèutiques que se li han descrit. L'acció de la CDP-colina no pot ser l'acció típica d'un fàrmac que actua en una diana moltconcreta, sinó que possiblement es ramifica amb els resultants del seu metabolisme, principalment citidina i colina.

En aquesta memòria es reporten variacions en les densitats dels receptors dopaminèrgics, colinèrgics i gabaèrgics a l'estriat com a resultat del tractament crònic de ratolins envellits. Aquest fet pot respondre a un fenomen inespecífic, com l'increment en la fluïdesa de lesmembranes de cervell de ratolí que es reflecteix en l'índex de polarització de fluorescència mesurat en preparacions membranals de cervell d'aquests animals.

Alternativament es pot pensar en mecanismes més específics, relacionats amb l'interrelació dels sistemes de neurotransmissió, per explicar aquests canvis en els receptors. Cal, en aquest contexte, esmentar els increments de GABA determinats enl'estriat d'animals tractats, que, eventualment, podrien portar a la desensibilització dels receptors gabaèrgics i constituir l'iniciador de les modificacions observades en els sistemes de neurotransmissió. L'increment de receptors excitadors (dopaminèrgics i colinèrgics) i el decrement de receptors inhibidors (gabaèrgics) provocat pel tractament es podrien inserir en els mecanismes compensatorisi de balanç entre els sistemes de neurotransmissió, descrits per diversos autors.

Per altra banda, l'aport de metils que representa l'administració crònica de CDP-colina es canalitza a través de la S-adenosil metionina que clarament s'incrementa en el cervell d'animals tractats. El paral.lelisme entre alguns efectes de la CDP-colina i els de la S-adenosil metionina suggereix que part dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CdP
  • Mecanismos Biológicos Del Envejecimiento
  • Colinas
  • La colina
  • Colin
  • Colinas
  • Envejecimiento
  • envejecimiento

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS