Memoria De Mis Tristes Putas. Noruego

Páginas: 5 (1056 palabras) Publicado: 27 de enero de 2013
Patricia Crescente
Alle mine triste horer
Gabriel Garcia Marquez
2004, Spania
Memoria de mis putas tristes, spansk
Roman, 145 sider

Alle mine triste horer
Gabriel Garcia Marquez
2004, Spania
Memoria de mis putas tristes, spansk
Roman, 145 sider

Fordypningsemnet i norsk, bok I
Bergen Katedralskole 2012‒2013

Innledning
Jeg har valgt kvinnerolle som fordypningsemne, også valgtejeg denne boken fordi den var kort. Jeg syntes at den var en veldig interessant tittel og min mor syntes at boken var veldig bra. Da jeg begynte å lese boken ble jeg veldig interessert i fortellingen. Forfatteren bruker vanskelige ord og uttrykk. På spansk har boken et annet navn. Den heter ``minner om alle mine triste horer’’. Jeg anbefaler boken til folk som liker og lese historie om erotikkkjærlighet.

Forfatterpresentasjon
Gabriel Garcia Marquez er født den 6. mars 1927 i Colombia. Han er forfatter, journalist og vinner av nobelpriser i litteratur i 1982. Han her skrevet 11 romaner tre av de viktigste er kjærlighet i koleraens tid, Hundre års ensomhet og Beretningen om et varslet mord. Han er veldig kjent i Latin Amerika og i hele verden for sin merkelige måte til å skrive.Personskildring av de viktigste karakterene i boken
1 Gammel man | En gammel man som er ensom, i god form og veldig klok. |
2 Rosa Cabarcas | En person som liker enkle ting. Hun bryr seg ikke om de andre og tenker bare på seg selv. |
3 Delgadina | 14 år jente jomfru. Hun er jente fra arbeidsklassen, ansvarsfull, men uskyldig. |
| |

Den gamle man og Rosa Cabarcas var venner frafør. Han spurte henne om en jomfru til sin bursdag, og da fant henne Delgadina. Delgadina og den gamle mannen utviklet et rart forhold. Han ble fort forelsket i henne og dette var den første gang han noensinne forelsket seg. Han var en veldig klok person, men da han ble forelsket mistet han tilliten til de to. Jeg tok disse tre personer fordi de er hovedkarakterene på roman.
Introduksjon til bokenBoken er en roman på 145 sider og kom ut i 2004. Boken er veldig kort, men inneholder mye. Forfatteren bruker et fargerikt språk i sine romaner og handlinger som viser den litterære sjanger magisk realisme. Handlingen skjer rundt 1960 i Barranquilla Colombia. Det er et miljø som jeg ikke kjenner til.
Fortelleren og synsvinkel
Boken er en 1. persons fortelling. Det er den gamle man som fortellerom sitt liv igjennom hele boken. Han prøver å vise oss at det er aldri sent til å bli forelsket, og hva som skjer med han etter at han ble forelsket. Fortelleren er pålitelig og vi kan forstå hva han føler.
Tidsforhold
Tidsspennet i denne roman er kort, og fortellingen er kronologisk. Alt begynner med at den gamle mannen skal fylle 90 år og vil ha en ung jomfru jente som gave til seg selv.Nesten hele fortellingen er i nåtiden, men noen ganger har han minner fra fortiden. I slutten av boken blir han forelsket for den første gang og føler seg veldig glad.
Komposisjon
Komposisjonen i boken er enkel. Den handler om en gammel man som skal fylle 90 år og vil ha som presang en vill natt med en ung jomfru jente. Derfor ringer ham Rosa Cabarca, som er en bekjent av ham og eier en bordell.Rosa skaffer ham den jenta han ønsker seg, Delgadina. Når de møtes for først gang blir Delgadina så nervøs at Rosa gir henne en te som gjør at hun sover hele natta. Merkelig nok blir den gamle man ikke sint for det. Det er den første gang han ser en dame uten klær og ikke føler for å gjøre noe. Det samme skjer flere ganger og da begynner han å bli forelsket i den unge jenta. Det er den første gang isitt liv han føler noe sånt. Han utvikler et platonisk forhold til jenta.
En natt dør en mann i bordellen og den gamle mannen hjelper Rosa, bordell eieren, med å bære liket til et sted langt fra bordellen. Når de er ferdig med det, stenger Rosa bordellen for en stund, men sier at hun skal ringe mannen senere for å fikse et møte med Delgadina. Degaldina var ikke jentens virkelige navn. Dette...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Memorias de mis putas tristes
  • Memorias De Mis Putas Tristes
  • memoria de mis putas triste
  • memorias de mis putas tristes
  • memoria de mis putas tristes
  • Ensayo de memorias de mis putas tristes
  • Memorias De Mis Putas Tristes
  • Memorias De Mi Putas Tristes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS