Memoria Monitor de Lleure

Páginas: 27 (6518 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2014



MEMÒRIA DEL CURS DE
MONITOR








Introducció

L’objectiu de ser monitor és poder aprendre cada dia coses noves en un grup d’edat específic. Tampoc cal oblidar que porto certs anys fent d’ajudant en diversos casals fent una feina molt similar a les pràctiques actuals.

No només és important tenir el títol de monitor, sinó que també em sento ple desenvolupant activitatsrelacionades amb el món del lleure i dels infants. Qui sap si en un futur la meva professió estarà relacionada en aquest àmbit laboral. Tot i que tinc clar que vull ser mestre.

A l’hora de fer pràctiques i arran de la meva experiència en diversos casals d’estiu, vaig anar a preguntar a una escola de Mataró que sabia que tenia un molt bon casal d'estiu, si podia anar a fer les pràctiques durantl'estiu del 2013. Un cop comprovat que era possible hem van autoritzar a fer les pràctiques necessàries per obtenir el títol de monitor.

Pel fet de ser monitor en pràctiques, en un principi anava seguint les instruccions rebudes pels monitors titulars, tot i que al poc temps ja hem van donar el permís per poder planificar, organitzar i dur a terme l'activitat obligatòria que requereix la partpràctica d’aquest títol, i d'altres que em van deixar fer. Amb tot el que he treballat no hem van suposar gaires dificultats portar a terme les diverses fases de que constaven les activitats. Als monitors titulars els van semblar correcte i els nens van gaudir molt.

1. Descripció i situació del lloc de les pràctiques.

Les pràctiques les he realitzat al Casalet del Salesians de Mataró. ElsEstius als Salesians s'han convertit en uns dels espais lúdics on molts mataronins i maresmencs porten els seus fills a l'estiu. Gràcies, sobretot, al gran ventall d'ofertes què té i les seves grans instal·lacions. Els Estius als Salesians està compost pel Casalet (nens i nenes de P3 fins a 2n de Primària), el Casal (nens i nenes de 3r de Primària fins a 4t d'ESO) i els campus de bàsquet i de futbol.En total més de 700 infants que van gaudir aquest Estiu als Salesians, convertint-se en el casal més nombrós de Mataró.
L'escola dels Salesians de Mataró és troba situada a l'Avinguda Puig i Cadafalch, tot i què el Casalet el realitzàvem a la part de l'escola del Carrer dels Salesians.

1.1 Descripció del lloc on has fet les pràctiques

Els Salesians de Matró és una és una de les escoles méspunteres de la ciutat on hi acull un gran nombre d'estudiants durant el curs escolar. Ofereixen educació infantil, educació primària, la ESO i batxillerat. La seva oferta de cursos, la seva històra a la ciutat i d'instàl·lacions són un dels punts claus de l'èxit d'aquesta entitat.

El centre educatiu és troba a l'Avinguda Puig i Cadafalch amb més de 27.000 m2 d'instal·lacions i zones d'esbarjoi pràctica esportiva. Més de 19.000 m2 de pistes exteriors, 5 pistes de bàsquet, un de frontó, pista de futbol 7, camp de futbol de gespa artificial i piscina descoberta.

1.2 Durada de les pràctiques

Les pràctiques les he realitzat durant el Casalet d'estiu 2013 dels Salesians. Del 25 al 19 de juliol.

Els dies que feia horari normal feia unes vuit hores i mitja. Entrava entre un i dosquarts de nou a l'escola. Sempre quedavem abans per preparar les activitats, les portes s'obrien a tres quarts de nou. Estava fins la una amb el meu grup. D'una a tres del migdia feia menjador amb tots els nens i nens del Casalet.

Els dies que fèiem excursió (tres divendres) arribavem a un quart de nou per fer una reunió de recordatori i normes de l'excursió i arribavem a l'escola a les cinc dela tarda. Eren excursions de dies sencers. N'hi va haver una que vam arribar a les sis.

Hi va haver un dia que ens vam quedar a dormir a l'escola (l'últim dimecres del casal). Els monitors vam arribar a les sis de la tarda (el matí també haviem treballat) i a tres quarts de set venien els nens. Vam fer jocs i vam dormir a les classes. Vam empalmar amb el següent dia del casal.

L'últim dia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • memories monitor de lleure
  • memoria curs monitor lleure
  • Memòria de monitora de lleure
  • Memòria pràctiques monitor lleure
  • memoria monitora de lleure
  • Memoria Monitora Lleure
  • Memoria de monitor de lleure
  • Memoria de monitor de lleure

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS