Memorias geografia

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 11 (2578 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 25 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
1.INTRODUCCIÓ
Contextualització

Dia 28 del mes d’octubre del 2011,vaig assistir a l’excursió programada per el departament de geografia de la Universitat de les Illes Balears. Varem anar a l’excursió tots els alumnes del grup 02 de grau de Educació primaria, acompanyats del professor.

2. DADES GENERALS
Realització temporal

El període pràctic de l’excursió va ser dia 28d’octubre de les 9:00 del matí que vàrem sortir de la UIB fins les 5:00 de la tarda del mateix dia que vàrem tornar arribar a la UIB.
Realització espaial

L’espai és fonamental, cal destacar que els mitjans físics on és realitzen les activitats tenen rellevància al posterior desenvolupament. Des d'aquest punt de vista, cal destacar que en la nostra excursió vàrem visitar els següents pobles:Caimari, Selva i Lluc.
Selva: és una vila i municipi del raiguer de Mallorca. Limita amb els termes de Mancor, Escorca, Campanet, Inca, Búger i Lloseta.
Antigament, en època musulmana, era una alqueria que es deia Xilva. Vers l'any 1248 ja hi havia constància d'una església petita dedicada al patró del poble, Sant Llorenç.
El topònim de Selva apareix documentat per primera vegadacom una alqueria (alcheria Xilvar) en el Llibre del Repartiment (1232). Alguns etimologistes ho fan derivar de la forma llatina Silva o bosc. D’altres, en canvi, consideren que el topònim prové d’un antic nom pre-romà (Sèlver) o, també, del nom proto-europeu de l’argent.
En l’època musulmana l’actual vila de Selva estava situada dins el terme d’Inca. Amb el repartiment de l’illa de Mallorca,el rei Jaume I donà la vila als cavallers Pere Nunis i Pere Laí, la meitat a cada un.
La vila està dividida tradicionalment en els barris de Camarata, Valella i es Puig.
Caimari: és un llogaret agregat al municipi de Selva, situat al peu de la serra de Tramuntana, entre els pobles de Mancor de la Vall (3,4 Km) i Binibona (2,3 Km).
Té una població de 700 habitants.
Elnom de Caimari és un d’aquests topònims, tant antics, que amb el decurs dels segles ha esdevingut opac. Ni el més prestigiosos especialistes en toponomàstica no poden encara avui confirmar les hipòtesis sobre quin era el significat originari de Caimari. La hipòtesi a la qual es dóna preferència és la de Caimàritx el significat de “conjunt de coves”.
Finalment, no podem deixar d’esmentar unaantiga hipòtesi, documentada ja en el segle XIX, que fa derivar el nom de Caimari de l’antropònim llatí Cayus Marius, nom del famós general romà que possiblement participà a la conquesta de Mallorca. De fet, les troballes romanes a la zona dels Fornassos, molt prop de Caimari, confirmen la presència romana en aquest indret.
Lluc: Lluc (del llatí LUCUS, bosc sagrat) és un nucli de poblaciódel municipi d'Escorca, a Mallorca.
És considerat un dels llocs de pelegrinatge de l'illa de Mallorca i per la gran majoria dels habitants de l'illa. És un lloc d'inici de moltes rutes excursionistes.
A part del monestir, el recinte disposa d'una àrea d'acampada, un gran pàrquing, alguns establiments, instal·lacions esportives i unes cel·les per allotjar els visitants.
Elmonestir acull una escola, on hi ha alumnes amb edats compreses entre els vuit i els catorze anys. Aquests, formen un cor de música que s'anomena els Blauets.

3. ANÀLISIS DELS OBJECTIUS

Descripció i enumeració dels objectius

- Gaudir de la fauna i flora dels llocs
- Motivar la participació en activitats en grup
- Fomentar la convivència, tolerància i cooperació entre els alumnes
-Afavorir les relacions socials
- Conèixer nous entorns

Anàlisi dels objectius

Referent els objectius de l’excursió el principal és que vegessím municipis i pobles de la nostra illa i conèixer-los més profundament, ja que penso que és molt trist que una persona que és vol dedicar a ser mestre hi ha de dur els seus alumnes d’excursió a qualsevol indret de Mallorca i no sap res...
tracking img