mercat

Páginas: 3 (654 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2013
Teoria de la comunicació i de la informació
Unitat Formativa 1: Diferències culturals

Data i hora en que s’ha fet la observació: Dimecres 2 d’octubre a las 13:45 hores.
Temps d’observació: 45minuts.
Anàlisi:

A. Descriu el medi i les seves característiques.
El Mercat de Sant Antoni és un mercat cobert força gran, on es poden trobar tota mena d’aliments, com carn, peix, llegums,verdura, fruita, etc. I fins i tot hi ha una secció de roba. Hi ha també un espai que funciona de bar. Al entrar al mercat s’observa un ambient caracteritzat per clients i consumidors de mitjana peròsobretot alta edat, és a dir, jubilats. També, vam observar que el gènere que predomina és el femení. En canvi, els paradistes són d’edat més jove i al menys no vam notar que predominés un gènere enconcret. L’ambient era tranquil, no hi havia massa gent, devia ser perquè hi vam anar al migdia, hora que la gent va a casa per començar a preparar el dinar.

B. Defineix les característiques delspersonatges que interactuen en la situació, és a dir, com es presenten els personatges en la situació examinada: a partir dels termes “modals” i “aparença”.
Durant el temps que vam estar observant la seccióde carns del mercat, vam observar que hi ha una relació molt propera entre el client i el paradiste. Els clients no es limitaven simplement a demanar el que volien i després pagar. Aquet procés decomunicació s’allargava durant una bona estona, ja que s’iniciava una conversa que gairebé sempre era sobre temes personals. Suposem que en aquests casos, el client era habitual en el mercat i que s’haestablert una certa confiança amb el venedor. Els modals dels dos interlocutors (comprador i venedor) eren informals, ja que com hem dit abans es parlava d’assumptes personals. Tot i la informalitat,existia l’educació.

C. Ús dels codis culturals que utilitzen en la interacció (quines relacions es donen i quins discursos intercanvien en aquestes relacions):
Podem trobar un codi de proximitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El mercat
  • Marino mercate
  • dijous mercat
  • mercat de divises
  • Treball desigualtat mercat treball
  • Els errors del mercat
  • Unitat Didactica El Mercat
  • Recensió sobre el mercat turistic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS