Merce rodoreda

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 7 (1506 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 21 de marzo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
La plaça del diamant

Merçé Rodoreda

Nom: Héctor
Cognoms: Rodríguez López
Curs: 1º BAT A
Professor: Miquel Salvo
2.- Què penses de la visió que en Quimet i altres presonatges de la novel·la tenen de la dona? Raona la resposta. Als capítols II, III i VI, per exemple, pots trobar comentaris a partir dels quals pots construir el teu discurs.
-Quimet coneix a Natàlia ballant un vals a laplaça del diamant, ell enamora a la xica per la seua personalitat. Encara que és gelós, egoista i fred, acaven tenint un fill però ella no viu amb llibertat ja que ell és molt masclista. Ell arriba a tal extrem del voler controlar-la que fins i tot, li canvia el nom per Colometa. Crec que Quimet fa un tractament totalment injust cap a la dona encara que a l’época això era d’allò més típic. Ellatambé sembla una mica débil com a persona però n’hi ha que tindre en compte que en eixos temps las coses eres molt diferents de com són hui dia. Damunt de tot això, la Natàlia continua enamorada d’ell ja que li atraia el seu caràcter tot i que la tractava malament.

3.- Què es feia del jornal de la Natàlia? Què en penses? Raona la resposta.
La dòna treballava molt per a poder tindre un bonasituació económica i tot el que gana és administrat per son pare i s’ho té que gastar per a pagar l’alquiler del pis. Em pareix molt injust perque no estava reconeguda la situació de la dóna i no es respetava ni es donava importància al seu treball.

4.- Al capítol VIII, trobaràs un retrat molt detallat i ple de metàfores i comparacions. Agafant-ho com a model, fes-ne ara una d’una persona a quiestimes.
El meu germà és molt graciós. A soles té 10 anys però de vegades quan parla pareix que tinga molts més. Normalment, no és gens parlant però quan de sobte obri la boca tots li mirem i ens riem d’allò que diu. És molt bona persona; sempre vol ajudar a tothom i s’ofereix com voluntari. Físicament, no és molt alt, és més bé menut. Tant com un nan però això no l’impedeix ser uns bonísim jugadorde futbol, tant com el Messi, amb el qual també es pareix per l’altura. Té el pél llis i marró com la terra i a les galtes té unes pigues semblants a un cel ple d’estreles. Quan somriu, tot el món ho fa ja que la seua alegria es contagiosa. Tots els que el coneixem, el volem molt i sempre que el veiem ja ve fent un somriure que et fa allunyar tots el problemes.

5.- Tota l’obra està plenad’eufemismes per no parlar d’una manera explícita de cosas que fan referèrencia al sexe. Posa’n exemples i digues en quin capítol els podem trobar.

6.- Al capítol XVII trobem una descripció molt detallada i particular que la Natàlia fa del lloc on es posarà a treballar. Utilitza-la com a model per a descriure un lloc que siga especial per a tu.
La plaça de l’esglèsia es un dels llocs més bonics qeconec. Des de que som menuts, els meus amics i jo ens juntem a aquest espai. És per això que té una importància sentimental molt gran per a mi. Cada vegada que passe per la zona, recorde totes les vesprades que hem passat junts i que crec que mai no oblidaré. Tots els moments que hem viscut jugant a la pilota o fent curses per a vore qui era el mes ràpid. Poc a poc l’ajuntament va renovar la plaçai va canviar al mateix temps que els meus amics i jo. Ara la volen enderrocar per a fer una gran rotonda, però el que no van a poder esborrar serà els meus records.

7.- Quins canvis va provocar en Natàlia i en la gent del seu voltant la Guerra Civil? Com coneix el lector l’evolució de la guerra? I la Natàlia, com la coneix?
L’escenari on es desenvolupa l’història està molt marcat ja que estracta d’un període tant important com la Guerra Civil. Les consequències de la guerra són negatives per a tots, encara que per a uns més que per a altres. La pobre Natàlia, es troba a una situació molt delicada económicament i els seus pares moren abans de començar la guerra. Per si tot això fóra poc, Quimet mor durant la guerra, fet que condiciona moltísim el recorregut de la trama i la dona...
tracking img