Mesquita de Còrdova - Comentari

Páginas: 3 (591 palabras) Publicado: 27 de enero de 2015
Mesquita de Còrdova









Fitxa tècnica
Tipus
mesquita
Autor desconegut
Cronologia
785 – 788 (ampliacions: 833, 855, 962 - 966 i 987)
Localització
Còrdova
Estil
art islàmicMaterials utilitzats
pedra i maons
Sistema constructiu
arquitravat i voltat

Mesures;
178 x 125 m

El seu arquitecte és desconegut però va ser construïda entre el 785 i el 788 sota el regnatd'Abd-ar-Rahman I. Va ser reconstruïda a partir d’una església cristiana, la qual va ser modificada diverses vegades fins quedar transformada en mesquita.
L'estil de l’obra arquitectònica és d’artemiral i califal, un estil dins de l’art musulmà. Destaca per la planta, la superposició de suports i arcs, l'alternança de dovelles, columnes, per l'ús de contraforts exteriors i la presència d’ arcsde ferradura .




DESCRIPCIÓ

Primerament, trobem la sala d’oració (anomenada haram). Aquesta estància està formada per un bosc de 514 columnes i utilitza el sistema constructiu del'arquitravat i el voltat.
Les columnes tenien dues arcades superposades i feien arribar la mesquita als 11,5 metres d’alçada. Les dues arcades eren arcs de ferradura característics d’aquest estil islàmic d’artemiral i califal, fent una funció de contrafort en l’arquitectura. Descansen sobre la pilastra i obren un segon nivell d'arcs de mig punt, els quals estan formats de pedra blanca i de maó vermell.
Elmotiu de la curta alçada de les columnes és el següent: els materials utilitzats per a construir el primer edifici, el d'Abd-ar-Rahman I, foren fusts de granit, jaspi i marbre que provenien d'altresedificis més antics construïts pels romans i elsvisigots, i per tant, no disposaven d'un excés de material. Això va fer que els fusts fossin de diferents mides i grossors, uns més llisos i altresestriats verticals o en espiral, però amb unes característiques similars.
Pel que fa als elements decoratius dels quals disposa la mesquita, cal citar els mosaics de finíssimes decoracions vegetals,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mesquita De Còrdova
  • mesquita de cordova
  • COMENTARI DOCUMENTAL MESQUITA NO
  • La Mesquita De Cordova
  • Mesquita de Còrdova
  • arbol de mesquite
  • Mesquita De Cordo
  • Mesquita De Cordoba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS