Mevr

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 6 (1264 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 23 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Galaxy S II
Opmerking: Voor de volledigheid staat hieronder de tekst waarop de presentatie van dit gedeelte gebaseerd is. Omwille van het gelimiteerd tijdschema zullen de hoofdlijnen besproken worden.
Inleiding
De Galaxy S II (GT-I9100) is een smartphone, ontworpen door Samsung Electronics, die werkt met het Android operating system. De releasedatum van het toestel in België was 1 juni2011. De S II is de opvolger van de Galaxy S met een ander uiterlijk en sterk verbeterde hardware. Het is, met zijn 8.49 mm dikte, één van de dunste toestellen op de markt.
Kenmerken
De afmetingen zijn 12.5x6.6x0.9 cm en het toestel weegt 116 gram. De spreektijd bedraagt maximaal 520 minuten en de standby-tijd kan in ideale omstandigheden tot 610uur oplopen. Het toestel is verkrijgbaar inhet zwart en in het wit. De S II ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken en supersnel internet is mogelijk dankzij HSDPA High-Speed Downlink Packet Access of HSDPA is een protocol voor de mobiele telefoon. Het wordt ook wel 3.5G genoemd en UMTS Universal Mobile Telecommunications System ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op.
HardwareProcessor
De Galaxy S II heeft een 1.2 GHz dual core ARM Cortex-A9 processor die gebruikt maakt van Exynos 4210 System on a chip (soC). SoC is an integrated circuit (IC) that integrates all components of a computer or other electronic system into a single chip. Dit noemde men vroeger Orion.
De Exynos 4210 maakt gebruik van de ARM Mali-400 MP GPU en ondersteunt ARM SIMD motor ARM is een instructieset enstaat voor Acorn RISC Machine, waarbij RISC een afkorting is van Reduced Instruction Set Computer. (ook gekend als Media Processing Engine of ‘NEON’ instructies) en heeft een beduidend beter prestatieniveau in kritische situaties.
De Motorola Atrix maakte in juni 2011 bekend dat het ’s werelds meest krachtige smartphone zou zijn maar in augustus 2011 werd dit weerlegd door de UK AdvertisingStandards Authority die vaststelde dat de Atrix niet zo krachtig is als de Galaxy S II omwille van de snellere processor van de Samsung.
Geheugen
De Galaxy S II heeft 1GB RAM Double data rate DDR2 van Samsung) en 16 GB interne massa-opslag. In het batterijgedeelte is een extern microSD card slot die tot 32 GB bijkomend geheugen kan ondersteunen.
Display
De S II gebruikt een 108.5mm WVGA WideVideo Graphics Array is any display resolution with the same 480 pixel height as VGA but wider, normal 640×480 Super AMOLED active-matrix organic light-emitting diode Plus ‘capacitive touchscreen’, dat beschermd is door Gorilla Glass met een oleophobe (vetafstotend) vingerafdruk-beschermende laag. De resolutie van het display is 800x480 pixels.
Audio
Er wordt gebruik gemaakt van Yamaha audiohardware. De Galaxy S II’s voorloper, de oorspronkelijke Galaxy S, maakte gebruik van de Wolfson chip, waarvan gezegd wordt dat het geluid beter is dan dat van Yamaha.
Camera
Op de achterzijde van het toestel is een 8 megapixel Back-illuminated sensor camera met enkele LED flash die video’s kan maken in full high-definition 1080p aan een snelheid van 30 frames per seconde. Er is aan de voorzijdeook een fixed focus 2 megapixel camera voor video-calling, om zowel foto’s te nemen als video’s op te nemen met een maximale resolutie van VGA (640x480).
Connectiviteit
De Galaxy S II is één van de eerste Android toestellen om van nature uit Near Field Communication (NFC) allows for simplified transactions, data exchange, and wireless connections between two devices in proximity to each otherte ondersteunen. Dit volgt op de Google Nexus S dewelke defacto het eerste NFC smartphone toestel was.
Samsung heeft ook een ingebouwde high-definition connectietechnologie, Mobile High-definition Link (MHL. Het kan virtueel elke interface connectie gebruiken, zoals HDMI of USB, om ongecompresseerde high-definition 1080p video en audio te verzenden vanop het mobiele toestel.
De specialiteit...
tracking img