Mi vida

Páginas: 2 (372 palabras) Publicado: 7 de septiembre de 2014
1. Els documents que es mostren en aquesta pàgina tracten sobre quin ha de ser el comportament dels ciutadans perquè sigui correcte.
El primer document, està realitzat per la Sección Femenina, enel qual se li explica a la dona que mai ha de preocupar-se dels assumptes polítics, aquesta tasca està destinada als homes, als que es té que respectar amb obediència i subordinació absoluta, ja queaquet es el paper que els hi pertany.
El segon document es mostren un seguit de indicacions i normes que es tenia que dur a terme en les escoles, dient que aquesta ja no és laica. Algunes exemplesde normes que s’hi imposen són que al iniciar totes les classes s’haurà de arrissar la bandera mentre sona l’himne Nacional, així com que cada alumne al entrar tindrà que saludar dient “Ave MariaPuríssima”.
En el tercer text s’hi compara el fet de ballar amb un pecat, dient que es una acció greu i sembrada de perills, ja que afebleixen la pietat cristiana. S’hi diu també que és motiud’expulsió de les Associacions Marianes.
I finalment a l’últim text s’hi mostra tot un seguit d’indicacions i consells destinats a la dona, els quals ensenyen com sé una bona esposa. Entre ells hi ha algunscom que és tingui un menjar preparat per quan ell arribi de treballar o que l’escolti ja que els seus temes de conversa són mes interesants.

2. La primera imatge ens mostra quin era el pentinatcorrecte i apropiat per les dones de l’època, la segona ens exemplifica un cas de censura en un còmic l’any 1961, la tercera és una portada de la Revista para la mujer, en la qual s’hi trobaven tots elsarticles en que s’ensenyava com se una correcte esposa i mare, en la quarta trobem la imatge real d’una classe d’alumnes de primària, i finalment en la última hi observem iconogràficament el que esdeia, que ballar era pecat.
Aquet conjunt de imatges ens mostren com era la societat d’estricte i la quantitat de mesures i normes que implanta Franco per tenir una població controlada i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • vida de vida
  • La vida es vida
  • La vida es vida
  • La Vida Que No Es Vida
  • Vida antes de la vida
  • La Vida ¿Qué es la vida?
  • Vida De Vida
  • la vida es la vida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS