Microscopia electrónica

Páginas: 3 (518 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2014





Microscopi electrònic



Un microscopi electrònic és aquell que utilitza electrons en lloc de fotons o llum visible per formar imatges d'objectes diminuts. Els microscopis electrònicspermeten aconseguir ampliacions fins 5100 vegades més potents que els millors microscopis òptics, a causa de que la longitud d'ona dels electrons és molt menor que la dels fotons "visibles".

Unmicroscopi electrònic, com el de la imatge, funciona amb un feix d'electrons generats per un canó electrònic, accelerats per un alt voltatge i focalitzats per mitjà de lents magnètiques (tot això té llocal buit ja que els electrons serien absorbits per l'aire) . Un raig d'electrons travessa la mostra (degudament deshidratada i en alguns casos recoberta d'una fina capa metàl·lica per ressaltar laseva textura) i l'amplificació es produeix per un conjunt de lents magnètiques que formen una imatge sobre una placa fotogràfica o sobre una pantalla sensible al impacte dels electrons que transfereix laimatge formada a la pantalla d'un ordinador. Els microscopis electrònics produeixen imatges sense cap mena d'informació de color, ja que aquest és una propietat de la llum i no hi ha una formapossible de reproduir aquest fenomen mitjançant els electrons; però, és possible pintar les imatges posteriorment, aplicant tècniques de retoc digital a través de l'ordinador.







Hi ha dos tipusprincipals de microscopis electrònics: el microscopi electrònic de transmissió i el microscopi electrònic de rastreig.

Microscopi electrònic de transmissió

El microscopi electrònic detransmissió emet un feix d'electrons dirigit cap a l'objecte la imatge del qual es vol augmentar. Una part dels electrons reboten o són absorbits per l'objecte i altres el travessen formant una imatgeaugmentada de la mostra. Per utilitzar un microscopi electrònic de transmissió s’ha de tallar la mostra en capes molt fines, no majors a un parell de milers de àngstroms. Els microscopis electrònics de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Microscopio Electronico
  • El microscopio electronico
  • Microscopio Electronico
  • Microscopia Electronica
  • Microscopio electronico
  • Microscopio Electronico
  • Microscopios electrónicos
  • Microscopio Electrónico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS