Miguel hernandez

Páginas: 2 (405 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2011
Miguel Hernández

Miguel Hernández Gilabert (Oriola, 30 d'octubre de 1910 - Alacant, 28 de març de 1942) fou un poeta i dramaturg d'especial rellevància en la literatura espanyola del segle XX.Adscrit a la Generació del 27, va destacar per la profunditat i autenticitat dels seus versos, reflex del seu compromís social i polític.

Nascut en el si d'una família humil i criat en l'ambientcamperol de Orihuela, de nen va ser pastor de cabres i no va tenir accés més que a estudis molt elementals, pel que la seva formació va ser autodidacta.

El seu interès per la literatura el va portara aprofundir en l'obra d'alguns clàssics, com Garcilaso de la Vega o Luis de Góngora, que posteriorment van tenir una marcada influència en els seus versos, especialment en els de la seva etapajuvenil. També va conèixer la producció d'autors com Rubén Darío o Antonio Machado. Va participar en les tertúlies literàries locals organitzades pel seu amic Ramon Sijé, trobades en què es va relacionaramb la que després va ser la seva dona i inspiradora de molts dels seus poemes, Josefina Manresa.

Amb vint anys va viatjar a Madrid i va conèixer a Vicente Aleixandre i Pablo Neruda, amb aquestúltim va fundar la revista Cavall Verd per la Poesia. Les idees marxistes del poeta xilè van tenir una gran influència sobre el jove Miquel, que es va allunyar del catolicisme i va iniciar l'evolucióideològica que el va conduir a prendre posicions de compromís bel.ligerant durant la Guerra Civil.

Després del triomf del Front Popular va col.laborar amb altres intel.lectuals en les MissionsPedagògiques, moviment de caràcter social i cultural. El 1936 es va allistar com a voluntari a l'exèrcit republicà. Durant la contesa va contraure matrimoni amb Josefina Manresa, va publicar diversos poemes ales revistes El Mono Azul, Hora d'Espanya i Nova Cultura, i va donar nombrosos recitals al front. La mort del seu primer fill (1938) i el naixement del segon (1939) es van afegir com a motiu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Miguel Hernandez
  • Miguel Hernandez
  • miguel hernandez
  • Miguel Hernandez
  • Miguel Hernandez
  • Miguel Hernandez
  • Miguel hernandez
  • Miguel Hernandez

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS